“Η λύση δύο κρατών είναι η φαντασία του Eide”

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι “οι δύο κρατικές λύσεις στην Κύπρο είναι η μυθοπλασία του Espen Barth Eide, του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο”.

Αρχιεπίσκοπος Β΄ Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετά τη δήλωση του Χρυσόστομου ότι «ο Αναστασιάδης ήθελε δύο κράτη για λύση», η λύση των δύο κρατών, η οποία ήταν και πάλι στην ημερήσια διάταξη, επικεντρώθηκε στην πρώτη ιδιωτική συνομιλία του 2021 με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Φιλελεύθερο.

Σύμφωνα με τα νέα, το οποίο προετοιμάστηκε χρησιμοποιώντας το μέρος που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα επειδή η έντυπη έκδοση της εφημερίδας δεν μπορούσε να φτάσει στο ΤΑΚ για τεχνικούς λόγους, ο Αναστασιάδης κατηγορεί τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο της Κύπρου για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Espen Barth Eide για την «διάδοση της αφήγησής του» στην οποία υποστηρίζει τις δύο κρατικές λύσεις.

Ο Αναστασιάδης ισχυρίζεται, “Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε από τις αφηγήσεις που διέρρευσε ο Eide μετά τη συντριβή του Crans Montana, η οποία έδωσε στους συνομιλητές του μια γοητευτική θέα των τουρκικών διατριβών από καιρό.”

ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ERCAN ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ

Ο Αναστασιάδης είπε σε όσους τον επέκριναν ότι φλερτάρει με τη λύση των δύο κρατών, «Είμαι αρκετά ρεαλιστής για να ξέρω ότι τα δύο κράτη δεν θα γίνουν δεκτά. Επομένως, δεν είναι ποτέ δυνατό να προτείνω δύο πολιτικές λύσεις ». Δηλώνει ότι «αρνείται να αναγνωρίσει το Αεροδρόμιο της Ερτσάν με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε επίσης η επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία διαβίβασε τις συγκεκριμένες προτάσεις του ότι «θα δημιουργούσε ένα θετικό περιβάλλον για έναν συνοπτικό διάλογο, θα διακόψει τις μονομερείς ενέργειες και τα γεγονότα.

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση της εφημερίδας ότι “η ιδέα σας για μια λύση δύο κρατών αναστατώνει … Πολλοί άνθρωποι σας κατηγορούν ότι δεν λέτε την αλήθεια και φλερτάρετε με αυτήν τη λύση … Δεν μπορείτε να πείσετε”:

«Η άποψη ότι υποστηρίζω οτιδήποτε άλλο εκτός από μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία προήλθε από τις αφηγήσεις που διέρρευσε ο κ. Eide μετά τη συντριβή του Crans Montana, ο οποίος από την αρχή έδωσε στους συνομιλητές του μια γοητευτική άποψη των τουρκικών διατριβών. Έδωσε επίσης μια αρνητική εικόνα των προθέσεων μου για να δικαιολογήσω την εκτίμησή τους. “

Αναστασιάδης “Εννοείτε ότι ο κ. Έιντ ισχυρίζεται ότι υποστηρίζετε δύο κρατικές λύσεις;” “Όχι, δεν το λέω αυτό. Απλώς εξηγώ πώς δημιουργήθηκε η μυθολογία που εγείρει τον ισχυρισμό σχετικά με δύο καταστάσεις. Υπάρχει αυτό που κάνω και σε σχέση με την κατάρρευση, επειδή επιβάλλεται ως αποτέλεσμα της απαίτησης θα θυμηθεί ότι είπα ότι η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει », είπε.

Μετά την παρέμβαση της εφημερίδας, “Μιλάτε για τις διατριβές που υπέβαλε η τουρκική πλευρά στο δείπνο …” Αναφέρομαι στην απόδοση της πολιτικής ισότητας, η οποία θα δημιουργήσει εγγενώς μια πολιτική ανισότητα από την πλευρά μας, ειδικά σε θέματα ασφάλειας ».

Ο Αναστασιάδης, η εφημερίδα “Ωστόσο, αυτή η συζήτηση που πραγματοποιεί ο Crans Montana πραγματοποιείται πολύ πέρα ​​από την” εκτίμηση των χρημάτων, είπε: “Η Τουρκία, για να παρακάμψουμε το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την επιμονή στη δική τους ερμηνεία της πολιτικής ισότητας, προτείνω την ομοσπονδία αποκεντρωμένη, επέκτεινε όλο το επιχείρημα εκείνων που θέλουν να με κατηγορήσουν. Θυμάμαι ότι η αποκεντρωμένη ομοσπονδία ήταν μια ιδέα που είχα παρουσιάσει πολύ πριν εκλεγώ πρόεδρος. “

Όσοι θέλουν να τον κατηγορήσουν II. Όταν ρωτήθηκε αν συμμετείχε και ο Χρυσόστομος, ο Αναστασιάδης είπε, “Νομίζω ότι η δήλωση καλής θέλησης του Μπαπίσκοπ οφείλεται σε παρανόηση σχετικά με τις θέσεις που υπερασπίζομαι.”

Ο Αναστασιάδης πρόσθεσε:

«Όπως είπα, τηρώ αυτό που υπερασπίζομαι στο Crans Montana, θα κολλήσω. Ομοίως, η επιστολή που έδωσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 είναι απόδειξη αυτού. Θα δείτε ξεκάθαρα τη διατριβή μου σχετικά με την επανάληψη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης που πρότεινα εκεί (στην επιστολή), καθώς και το πλαίσιο επίλυσης, το οποίο δεν είναι άλλη από τις 6 παραμέτρους που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Crans Montana το 2017. “

Αναστασιάδης “Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ την ιδέα των δύο κρατών;” Έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτησή του:

«Πολλοί αγνοούν ότι η λύση δεν είναι θέμα του προέδρου. Θα τεθεί σε δημοψήφισμα και ο λαός θα αποφασίσει τελικά εάν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε λύση. Λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πολιτική σκηνή και τις πολλές αυτονομιστικές τάσεις που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες και γνωρίζοντας ποιες είναι οι διατριβές της ΕΕ, είμαι αρκετά ρεαλιστής για να γνωρίζω ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια λύση δύο κρατών. Επομένως δεν είναι ποτέ δυνατό να προτείνω μια λύση δύο κρατών. «

Σε απάντηση στην υπενθύμιση της εφημερίδας ότι «Ωστόσο, κύριε Πρόεδρε, η τουρκική πλευρά υιοθέτησε επίσημα τη θέση των δύο κρατών», ο Αναστασιάδης απάντησε:

«Η τουρκική πλευρά καθόρισε την πολιτική της το 1956, καθώς ο Γλάφκος Κληρίδης συμπεριέλαβε στον πρώτο τόμο του βιβλίου του« ifadem ».

που εκπονήθηκε από την Τουρκία και οι στόχοι της εφαρμογής του Συντάγματος ανέφεραν ότι λεπτομερή σχέδια για να γίνει πιο δύσκολο σε κάθε τομέα, από έναν ενδιάμεσο σταθμό για τις Συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου της Τουρκίας, αποκαλύφθηκε ως κάτι άλλο. Ο Ραούφ Ντενκτάς πρότεινε επίσης μια συνομοσπονδία σε έναν από τους ελιγμούς του για το Κυπριακό, πριν συζητήσει το Σχέδιο Ανάν.

Ο Αναστασιάδης είπε τα ακόλουθα σε απάντηση στην εκτίμηση της εφημερίδας ότι “η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να θέλει αυτόν τον στόχο μετά από 60 χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει να την αποτρέψουμε”:

“Μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, η απόφαση αριθ. 164 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την ανάκαμψη της Κυπριακής Δημοκρατίας εναντίον της Τουρκίας και καταφέραμε να αγνοήσουμε επίσημες και σημαντικές πεποιθήσεις. Παρά τις προσπάθειές τους, οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να αναδείξουν ή να αναγνωρίσουν πολιτικά την πραγματική κατάσταση που δημιουργήθηκε από την τουρκική κατοχή. Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι, παρά τις απειλές της Τουρκίας, η unutulmasın- κατάφερε να γίνει μέλος της ΕΕ. Καταφέρνουμε πολλά πράγματα ενάντια στην ισχυρή Τουρκία σε όλα τα επίπεδα. “

(ΕΤΣΙ)

Source