Η μάζα κρύου αερίου φεύγει σήμερα… Ασταθής καιρός με ήλιο, σύννεφα և βροχή և

Η μάζα του κρύου αερίου, η οποία επηρεάζει την περιοχή, σταδιακά υποχωρεί. Αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας από την ημέρα της εβδομάδας – Λεπτομερής πρόγνωση καιρού

Σήμερα τα λιβάδια θα αντικατασταθούν από συννεφιασμένους ουρανούς, ενώ αναμένονται απομονωμένες βροχές, κυρίως το απόγευμα και το απόγευμα, κυρίως στα βουνά και στο νότιο μισό του νησιού. Σε τοπικό επίπεδο, στα ψηλότερα βουνά, είναι δυνατή η προσωρινή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα φυσήσουν αρχικά μεταβλητούς ασθενείς – 3 μποφόρ, που αργότερα θα γίνουν κυρίως νοτιοδυτικά βορειοδυτικά, από ελαφρύ έως μεσαίο, 3 έως 4 μποφόρ. Αυτός που θα είναι λίγο χάος. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε 18 βαθμούς στην ξηρά, στη νοτιοανατολική ακτή, περίπου 19 στην άλλη πλευρά της ακτής, στα ψηλότερα βουνά – περίπου 8 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι καλός απόψε. Ο άνεμος είναι νοτιοδυτικός βορειοδυτικός, βορειοανατολικά τοπικά, αδύναμος, 3 μποφόρ.

Θάλασσα που θα είναι λίγο αναστατωμένος. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σε և 5 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 8 στην ακτή և στα ψηλότερα βουνά σε μείον 1 βαθμός. Τοπικά, στα βουνά, θα υπάρξει κρυοπαγήματα.

Ο καιρός την Τρίτη θα είναι κυρίως καθαρός, αλλά το απόγευμα θα υπάρχουν περισσότερα σύννεφα το απόγευμα, στα βουνά, στο ανατολικό μισό του νησιού.

Ο καιρός θα είναι αίθριος την Τετάρτη και θα είναι νεφελώδης το απόγευμα.

Την Πέμπτη, θα είναι αρκετά θολό τοπικά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα γίνει πιο καθαρός.

Η θερμοκρασία θα αυξηθεί την Τρίτη, κυρίως στα χερσαία βουνά, ελαφρώς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ την Πέμπτη γενικά θα αυξηθεί ελαφρώς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Source