Η μάζα του κρύου και υγρού αέρα επηρεάζει το Βασίλειο σήμερα | Jordan News

Ειδήσεις Ammon – Αναμένεται ελαφρά πτώση των θερμοκρασιών την Τετάρτη, οπότε θα είναι κρύο στα περισσότερα μέρη της χώρας και δίκαιο στην κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα και την Άκαμπα, με χαμηλά σύννεφα και βορειοδυτικούς μέτριους έως δυνατούς ανέμους, το Τμήμα Μετεωρολογικής Ιορδανίας ( Η JMD) είπε στην καθημερινή της έκθεση.

Τη νύχτα, το Βασίλειο θα επηρεαστεί από μια μάζα κρύου και υγρού αέρα που συνοδεύει μια κατάθλιψη που επικεντρώνεται στην Κύπρο, πιέζει τον υδράργυρο κάτω και φέρνει πολύ κρύο και συννεφιασμένο καιρό με έντονα ντους στις βόρειες και κεντρικές περιοχές που εκτείνονται για να καλύψουν τις δυτικές περιοχές, με βροντές και χαλάζι κατά καιρούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικά μέτριοι έως ενεργοί, πρόσθεσε η JMD.

Το μετεωρολογικό τμήμα προειδοποίησε για ολισθηρούς δρόμους στις περιοχές που αντιμετωπίζουν βροχή, κακή ορατότητα λόγω σχηματισμού ομίχλης και σκόνης νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ πάνω από τα υψίπεδα και τα Badia.

Την Πέμπτη, η χώρα θα παραμείνει υπό την επίδραση του κρύου και υγρού μέτωπου, καθώς οι θερμοκρασίες θα μειωθούν περαιτέρω, κάνοντας ψυχρές και μερικώς συννεφιασμένες συνθήκες μαζί με διαλείπουσα βροχή που μπορεί να γίνει βαριά με καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές, προκαλώντας πλημμύρες τις κοιλάδες και τις χαμηλές περιοχές, σημείωσε η JMD.

“Στις πρώτες πρωινές ώρες, οι νότιες κορυφές του βουνού θα βλέπουν χιονοπτώσεις που μπορεί να αναμιγνύονται με βροχή κατά καιρούς”, προέβλεπαν οι μελετητές, σημειώνοντας ότι ο ουρανός θα αρχίσει να καθαρίζει το βράδυ και η αντίληψη θα μειωθεί, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικά ενεργοί με έντονες ριπές, φυσώντας σκόνη στα Μπάνια.

Τα επίπεδα υδραργύρου θα αυξηθούν λίγους βαθμούς την Παρασκευή. Ως εκ τούτου, ο καιρός θα γίνει σχετικά κρύος στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα και την Άκαμπα, όπου θα είναι ήπιος, ανέφερε περαιτέρω η JMD.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας που αναμένονται σήμερα θα φτάσουν τους 14 βαθμούς Κελσίου στο Αμμάν, τους 10C στα βόρεια και νότια υψίπεδα, μειώνοντας στους 5, 4 και 2C αντίστοιχα τη νύχτα. Ο καιρός θα είναι πιο ζεστός στην πόλη του λιμανιού της Άκαμπα με ψηλά να φτάνουν τους 23C και χαμηλά στα 11C, εξήγησε η JMD

.Source