Η Μάλτα δεν έχει ακόμη αποφασίσει να ενισχύσει τους κανόνες του προγράμματος Golden Passports – Υπουργείο

Μοχάμεντ Αλί


(@ JudgeMAli88)


Η Μάλτα δεν έχει ακόμη αποφασίσει να σκληρύνει τους κανόνες «Χρυσά διαβατήρια» - Υπουργείο

Η Μάλτα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση των κανόνων για την απόκτηση “χρυσών διαβατηρίων” σε αντάλλαγμα για επενδύσεις, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στο Σπούτνικ την Τρίτη.

ΜΟΣΧΑ (UrduPoint News / Sputnik – 12 Ιανουαρίου 2021) Η Μάλτα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση των κανόνων για την απόκτηση «χρυσών διαβατηρίων» σε αντάλλαγμα για επενδύσεις, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας στο Σπούτνικ την Τρίτη.

Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, υπήρξαν σχετικές συζητήσεις, δήλωσε ένας εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε εάν η Μάλτα πρόκειται να τροποποιήσει τους κανόνες του κρατικού της προγράμματος, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποκτήσουν ευρωπαϊκή ιθαγένεια με επενδύσεις.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση της Μάλτας αποκάλυψε ότι πάνω από 3.000 άτομα επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα το 2019. Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημες διαδικασίες κατά της Κύπρου και της Μάλτας τον Οκτώβριο για να ελέγξει εάν τα καθεστώτα “χρυσού διαβατηρίου” συμμορφώνονται με τον ευρωπαϊκό νόμο, και προειδοποίησε για πιθανές κυρώσεις. Στις κυβερνήσεις των δύο χωρών δόθηκαν δύο μήνες για να απαντήσουν στις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κύπρος ακύρωσε το πρόγραμμα τον Νοέμβριο

Source