Η Μέρκελ θα πάρει τον έλεγχο από τα γερμανικά κράτη σε μάχη πανδημίας

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο από ομοσπονδιακά κράτη για να επιβάλει περιορισμούς σε περιοχές που καταγράφουν υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων από κοροναϊούς, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την Παρασκευή.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει σχέδιο νόμου την επόμενη εβδομάδα, σε στενό συντονισμό με τα κράτη, που περιλαμβάνει ένα δεσμευτικό και ολοκληρωμένο διάλειμμα έκτακτης ανάγκης για περιοχές με συχνότητα 100 και άνω», ανέφερε η πηγή.

Σε ποσοστό μόλυνσης μικρότερο από 100 ανά 100.000 άτομα σε διάστημα επτά ημερών, τα κράτη θα διατηρήσουν τον έλεγχο των μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Η Γερμανία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, και η Μέρκελ και αρκετοί περιφερειακοί ηγέτες ζήτησαν ένα σύντομο, απότομο κλείσιμο, ενώ η χώρα προσπαθεί να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού αυξήθηκε κατά 25.464 σε μια ημέρα, που ήταν 3.576 περισσότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα, και η επίπτωση 7 ημερών ανήλθε σε 110,4, στοιχεία από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες έδειξαν την Παρασκευή.

Ωστόσο, η RKI προειδοποίησε ότι οι αριθμοί ενδέχεται να παραμορφωθούν μετά το μακρύ Σαββατοκύριακο των διακοπών του Πάσχα, προσθέτοντας ότι αναμένεται αξιόπιστος αριθμός περιπτώσεων από περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μια συνάντηση της καγκελάριου Μέρκελ και των ηγετών των 16 κρατών της Γερμανίας που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, κατά την οποία επρόκειτο να συζητήσουν την επέκταση των περιορισμών COVID, ακυρώθηκε, δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn προειδοποίησε την Παρασκευή ότι τα εθνικά μέτρα ήταν απαραίτητα για να σταματήσουν το τρέχον κύμα λοιμώξεων από κοροναϊούς το συντομότερο δυνατό.

Είπε σε δημοσιογράφους ότι επί του παρόντος υπήρχαν περίπου 4.500 ασθενείς σε εντατική περίθαλψη στη Γερμανία, προσθέτοντας: «Εάν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πάρα πολύ για το σύστημα υγείας μας».

Source