Η Μέρκελ υποστήριξε μια κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε μια κοινή ευρωπαϊκή προσφορά εμβολίων, μιλώντας διαδικτυακά σήμερα σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Ο Καγκελάριος διευκρίνισε ότι πολλές χώρες θα βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση χωρίς κοινές αγορές, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί λεπτομερώς ότι θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερος συντονισμός σε θέματα υγείας.

“Είναι σαφές ότι πρόκειται για παγκόσμια πρόκληση, αλλά η Ευρώπη χρειαζόταν μια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν την παγκόσμια κρίση. Δεν ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για την υγεία, διότι δεν ήταν ευρωπαϊκή αρμοδιότητα, ήταν περισσότερο ευθύνη των εθνικών κρατών”, είπε. ,

Είπε: «Κατά συνέπεια, αν όλα ήταν ιδανικά, θα είχαμε πάντα μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στα περιοριστικά μέτρα. “Νομίζω ότι ο πρόεδρος της επιτροπής, von der Leyen, είχε δίκιο όταν είπε ότι όταν υπάρχουν απειλές για τη διασυνοριακή υγεία, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια πολιτική υγείας που να συντονίζεται καλύτερα μεταξύ της κυβέρνησης ή του ευρωπαϊκού επιπέδου.”

Όσον αφορά την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού της ΕΕ, ο καγκελάριος είπε: “Νομίζω ότι είναι λάθος να βλέπουμε τα πράγματα σε ασπρόμαυρο, καλό ή κακό, επιτυχία ή αποτυχία.”

“Νομίζω ότι ήταν αλήθεια ότι η ΕΕ αγόρασε από κοινού όλα τα εμβόλια. Εάν όλοι δεν πάρουμε εμβόλια, θα πρέπει να καταπολεμήσουμε νέα εμβόλια, τα δικά μας εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν, υπάρχουν ήδη ορισμένες χώρες στην ΕΕ που έχουν τη δική τους παραγωγή. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι μετά τον εμβολιασμό, όλοι οι πολίτες μας, οπότε θα εξάγουμε εμβόλια պատվ Εάν αυτό (κοινό πρόγραμμα) δεν λειτουργούσε στην Ευρώπη, θα υπήρχε μεγάλη ένταση. Μερικές φορές η ΕΕ είναι πιο αργή. Η Επιτροπή δεν μπορεί να ενεργήσει μόνη της εάν τα κράτη μέλη αρνούνται να παίξουν μαζί. Αλλά αν θέλετε χρηματοδότηση για εμβόλια, φυσικά, τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να συνεργαστούν. Λοιπόν, ναι, η διαδικασία ήταν λίγο πιο αργή, αλλά τα περισσότερα από όσα ειπώθηκαν (σχετικά με το πρόγραμμα) δεν είναι αλήθεια. “

“Δεν αντιμετωπίζουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες μας πολύ καλά στην Ευρώπη. Υπήρξαν πολλές μετεγκαταστάσεις φαρμακευτικών εταιρειών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία είναι τώρα πολύ ισχυρή στις ΗΠΑ, είχε αντίκτυπο στην παραγωγική ικανότητα, αλλά χαίρομαι που οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισπανία , έχουμε ακόμα εγκαταστάσεις παραγωγής, χαρούμενος “είμαι”, είπε.

“Και δουλεύουμε γρήγορα στις άδειες, συχνά πριν οι άδειές μας δεν ήταν οι ταχύτερες στον κόσμο, όλα έπρεπε να ρυθμιστούν αυστηρά, στην πραγματικότητα έχουμε πολύ καλές ευρωπαϊκές αρχές που μπορούν να συγκριθούν με το FDA. «Συνεργαστήκαμε καλά με την biontech և Pfizer», είπε.

“Πρέπει να πούμε ότι το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί εάν η Ευρώπη δεν το είχε εξαγάγει στο Ισραήλ”, είπε.

“Τώρα δεν είναι όλες οι αλυσίδες αξίας μας εντελώς ευρωπαϊκές, κυρίαρχες ή δεν έχουν συνεργαστεί με άλλες εταιρείες. “Αλλά νομίζω ότι η ανεξάρτητη εργασία θα είναι καταστροφική. “Για μένα, οι αποφάσεις που λάβαμε σχετικά με τα εμβόλια ήταν το σωστό.”

«Και στην Αμερική, δεν θα είχαν εμβόλια αν δεν τα εξαγάγαμε, οπότε δεν βλέπω τα πράγματα ως λευκά».

Ερωτηθείς για πιθανή αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, ο Καγκελάριος είπε: “Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερες εξουσίες, περισσότερες εξουσίες, είναι δυνατή μια αλλαγή συνθήκης.”
Όπως είπα στον τομέα της υγείας, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες εξουσίες που μπορεί να απαιτούν αλλαγή στη συνθήκη. Είμαι πάντα ανοιχτός για να αλλάξω τη σύμβαση εάν έχει νόημα. “Αλλά η αναθεώρηση δεν είναι αυτοσκοπός”, είπε.

“Μπορεί να υπάρξει περισσότερος συντονισμός μεταξύ κυβερνήσεων”, είπε. “Μπορούμε να μιλήσουμε για πρόσθετες εξουσίες ή ευθύνες για την Ευρώπη. “Και αν απαιτεί αλλαγή στη σύμβαση, μπορούμε να το κάνουμε.”

Ο Καγκελάριος μίλησε για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της Ευρώπης. Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, εξηγώντας πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, ο καγκελάριος είπε ότι το ζήτημα των κυρώσεων στη Λευκορωσία έχει αποφασιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς «συνδέθηκε με την Κύπρο και την Τουρκία», προσθέτοντας ότι θα ήταν πάντα αντίθετο με τη λογική του όμηρος. λαμβάνοντας ερωτήσεις. Ωστόσο, δεν υποστήριξε την εξάλειψη της ομοφωνίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, όσον αφορά τις διοικητικές δομές και τις δομές λήψης αποφάσεων στην ΕΕ, εξήγησε ότι το σύστημα είναι παρόμοιο με το σύστημα δύο κοινοβουλίων που διαθέτει η Γερμανία. Μίλησε υπέρ της Συμμαχίας των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι η διατήρηση της ανεξαρτησίας δεν ήταν η απάντηση.

Πηγή: KYPE

Source