Η Μέση Ανατολή βλέπει την έναρξη της νεότερης αεροπορικής της εταιρείας μετά την πανδημία COVID-19

Τον Νοέμβριο, η ένωση δήλωσε ότι η συνολική καθαρή ζημία για τον παγκόσμιο αεροπορικό τομέα θα ανέλθει σε 118,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και μια ανάκαμψη δεν θα παρατηρηθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Στη Μέση Ανατολή, η ζήτηση επιβατών μειώθηκε κατά 73% και οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να σημειώσουν απώλειες 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε η IATA.

Παρ ‘όλα αυτά, η Wizz Air Abu Dhabi, η οποία είναι κοινοπραξία μεταξύ της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι και της Wizz Air Holdings plc με έδρα την Ελβετία, θα ξεκινήσει την εναρκτήρια πτήση της προς την Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου, με τη Θεσσαλονίκη να ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και πτήσεις κοστίζει από 129 dirhams Emirati (35 $).

«Η αναμονή τελείωσε σχεδόν για τους οπαδούς του Αμπού Ντάμπι της αεροπορικής εταιρείας εξαιρετικά χαμηλών ναύλων», δήλωσε ο Kees Van Schaick, διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air Abu Dhabi.

Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη σχεδιάσει να προσθέσει περισσότερα δρομολόγια, με πτήσεις προς Αρμενία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία και Ουκρανία που πρόκειται να ξεκινήσουν σε εύθετο χρόνο.

«Το δίκτυό μας από το Αμπού Ντάμπι θα επεκταθεί γρήγορα καθώς οι προορισμοί στο προγραμματισμένο δίκτυό μας προστίθενται στη λίστα« πράσινες χώρες ». Χάρη στην υποστήριξη της κυβέρνησης και των τοπικών συνεργατών μας στο Αμπού Ντάμπι, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Έχουμε το αεροσκάφος, έχουμε το πλήρωμα, έχουμε τους συνεργάτες και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε », πρόσθεσε ο Van Schaick.

Η αρχική αεροπορική εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος τρία αεροσκάφη Airbus A321 neo (νέα επιλογή κινητήρα) μεταξύ του στόλου της, αλλά καθώς οι διαδρομές αυξάνονται, σκοπεύει να προσθέσει περισσότερα πριν από το τέλος του έτους.

«Έχουμε σήμερα τρεις νέους Airbus A321, με αριθμό θέσεων 239 σε ένα αεροσκάφος. Το πρώτο θα αρχίσει να πετάει στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν θα χρησιμοποιήσουμε από την αρχή και τα τρία αεροσκάφη στο μέγιστο βαθμό, επειδή απλά δεν έχουμε διαδρομές χωρίς να εγγυηθούμε αρκετά », δήλωσε ο Van Schaick.

«Αλλά και πάλι, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί τόσο πολύ από τώρα. Έχουμε τα τρία αεροσκάφη στα ΗΑΕ και, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα προσθέσουμε αεροσκάφη και φυσικά θα το κάνουμε με σύνεση.

«Θα το κάνουμε μόνο όταν κάνουμε ορισμένες επιστροφές μαζί τους. Αλλά αυτό μπορεί να είναι τέσσερα έως έξι αεροσκάφη τους επόμενους 12 μήνες, αυτό θα πρέπει να είναι εφικτό. “

Ο Ολλανδός δεν θα αποκάλυπτε πότε η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να γίνει κερδοφόρα ή να ξεπεράσει, αλλά είπε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν μεταξύ των αγορών στόχων της, με τον χάρτη δρομολογίων της να επεκτείνεται σε εκείνες εντός πέντε ωρών από την πρωτεύουσα των ΗΑΕ.

«Ανυπομονούμε να λειτουργήσουμε στη Σαουδική Αραβία. Οταν? Δεν θα υποθέσω, αλλά θέλουμε πάρα πολύ να λειτουργήσουμε στη Σαουδική Αραβία. Από και προς τη Σαουδική Αραβία θα είμαστε σε θέση να τονώσουμε τη ζήτηση για τον τύπο της εναέριας κυκλοφορίας μας και αυτό θα είναι καλό για τη Σαουδική Αραβία και καλό για τα ΗΑΕ », είπε.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, πολλές εταιρείες έχουν δει επιπλέον κόστος όσον αφορά τον αυξημένο καθαρισμό και τις περιορισμένες δραστηριότητες και ο Van Schaick είπε ότι η νέα αεροπορική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι δεν ήταν διαφορετική.

«Ναι, αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος λόγω του καθαρισμού, απλά είπε, κάτι που είναι πιο συχνό. Επίσης, οι διαδικασίες επιβίβασης μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο από το κανονικό. Φυσικά, γυρίζουμε γρήγορα τα αεροσκάφη μας, αλλά μόλις προσγειωθούμε στον προορισμό, η διαδικασία επιβίβασης διαρκεί περισσότερο, πράγμα που σημαίνει περισσότερο χρόνο στο έδαφος προτού γυρίσουμε και πετάξουμε πίσω.

«Αυτό φέρνει ένα συγκεκριμένο κόστος στο σύστημα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνουμε έτσι. Βλέπουμε επιπλέον κόστος, αλλά είναι μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας », πρόσθεσε.

Πνευματικά δικαιώματα: Arab News © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Παρέχεται από την SyndiGate Media Inc. (Syndigate.info).

.Source