Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα της Κύπρου έχει κλείσει

Η αρνητική επίδραση του ιού Corona στον τομέα του τουρισμού συνεχίζεται, η αλυσίδα ξενοδοχείων Merit που λειτουργεί στην Κύπρο ανακοίνωσε σήμερα σε μια τοπική εφημερίδα, στη δήλωση ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας ελήφθησαν «αγνοώντας την οικονομία», «η αβεβαιότητα συνεχίζεται, επομένως η απόφαση να κλείσει το Merit Hotels επ ‘αόριστον. Ανακοινώθηκε.

Οι λέξεις στην ανακοίνωση “Ακόμη και αφίξεις χωρίς καραντίνα για 3 ημέρες ήταν κίνητρα και σωτήρια για τον τουριστικό τομέα” επέστησαν επίσης την προσοχή. Οι ακόλουθες δηλώσεις συμπεριλήφθηκαν στην ανακοίνωση:

* Ανακοινώνουμε στο κοινό με λύπη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας Covid-19, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από τις αρχές αγνοώντας εντελώς την οικονομία, πραγματοποιήσαμε πληρωμές τόσο φόρων όσο και αγοράς, και προστατεύσαμε τους συναδέλφους μας όσο μπορούσαμε.

* Ακόμη και αφίξεις χωρίς καραντίνα για 3 ημέρες, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν, αποτέλεσαν κίνητρο και σωτήρια για τον τουριστικό τομέα.

* Ωστόσο, από το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, λυπούμαστε που ανακοινώνουμε στο κοινό ότι αποφασίσαμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία Merit, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην ΤΔΒΚ, επ ‘αόριστον λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας και αβεβαιότητας.

“ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ Μισθός”

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Cyprus Post, ο Γενικός Διευθυντής της Merit Royal Aybars Kutluba, ο οποίος μίλησε για το θέμα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν εκ νέου οι τριήμερες εισόδους χωρίς καραντίνα και δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα καθώς και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Δηλώνοντας ότι είχαν φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορούσαν να πληρώσουν μισθό, ο Kutluba επέκρινε επίσης την κατοχή ξενοδοχείων υπεύθυνων για τοπικές υποθέσεις.

Εκφράζοντας ότι τα ξενοδοχεία Merit θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις εισόδους χωρίς καραντίνα να ξεκινήσουν ξανά, ο Kutluba είπε, “Έχουμε λάβει την απόφαση να κλείσουμε σήμερα, γιατί πρέπει”, είπε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΑπαγόρευση κορώνας σε όλη την ΚύπροΑπαγόρευση κορώνας σε όλη την Κύπρο

.Source