Η μετάβαση στον ήλιο, το σκι και τα προάστια δίνει στην Airbnb πλεονέκτημα έναντι των ξενοδοχείων

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Airbnb είναι πιθανό να δείξουν ότι η πανδημία μπορεί να βοήθησε την εταιρεία ενοικίασης κατοικιών να δελεάσει ταξιδιώτες αναψυχής μακριά από μεγάλα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κατάρρευσης ταξιδιού του 2020.

Φοβισμένοι να κλειδωθούν στα σπίτια τους για μήνες, οι ταξιδιώτες έφτασαν στο δρόμο και κράτησαν σπίτια και εξοχικές κατοικίες στην Airbnb, αποφεύγοντας παράλληλα τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν οι αναλυτές.

Η Airbnb αντιπροσώπευε το 18% των συνολικών εσόδων από τις Η.Π.Α. το 2020, από 11,5% το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής αναλυτικών στοιχείων ξενοδοχείων STR και της εταιρείας ενοικίασης διακοπών AirDNA.

Ξεπέρασε την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες όπως η Expedia και η Booking.com χάρη στη μεγαλύτερη προσφορά ενοικιαζόμενων σπιτιών «ήλιο, σκι και προαστιακό», ανέφεραν οι αναλυτές της Cowen & Co.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το 2019, περίπου το 90 τοις εκατό των κρατήσεων της Airbnb προήλθαν από ταξίδια αναψυχής σε σύγκριση με περίπου 20-30 τοις εκατό για μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Marriott και Hilton, που βασίζονται σε επαγγελματικά ταξίδια για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

«Δυστυχώς, οι χειριστές των ξενοδοχείων δεν έχουν τόση προσφορά σε τοποθεσίες όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν», δήλωσε ο Jamie Lane, αντιπρόεδρος της έρευνας στο AirDNA.

Ο Lane είπε ότι με μαζικούς εμβολιασμούς αργότερα μέσα στο έτος, το μερίδιο των εναλλακτικών καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Airbnb, θα μειωθεί πριν συνεχίσει να αυξάνεται στο 2-3% ετησίως μόλις επιστρέψουν τα κανονικά πρότυπα ταξιδιού.

ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

* Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αναμένεται να αναφέρει ακαθάριστες κρατήσεις ύψους 23,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, από περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 12 αναλυτών σύμφωνα με την Refinitiv. Οι ακαθάριστες κρατήσεις φαίνεται να αυξάνονται κατά 50% το 2021.

* Η μέση εκτίμηση των αναλυτών για την καθαρή ζημιά της Airbnb για ολόκληρο το έτος είναι 3,52 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγαλύτερη από μια απώλεια 674,3 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ολόκληρου του έτους αναμένεται να μειωθούν 32% στα 3,27 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΤΟΙΧΟΥ

* Από 34 μεσιτείες, 20 μετοχές της Airbnb “hold”, 12 “buy” ή υψηλότερες και δύο “sell” ή χαμηλότερες

* Ο μέσος στόχος τιμών της Wall Street για 12 μήνες για την Airbnb είναι 156 $, περίπου 22% κάτω από την τελευταία τιμή κλεισίματος των 200,20 $.

* Η μετοχή της εταιρείας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την εισαγωγή του τον Δεκέμβριο

(Γραφικό: Η μετοχή της Airbnb σχεδόν τριπλασιάστηκε από το ντεμπούτο της:)

Γραφικό Reuters

Source