Η μετάλλαξη εξαπλώθηκε σε γηροκομείο των ΗΠΑ… Οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν

44 άτομα μολύνθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 24 κατοίκων και 20 εργαζομένων

Τα κρούσματα του Covid-19 ξέσπασαν σε ένα γηροκομείο των ΗΠΑ τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από το 90% των κατοίκων του εμβολιάστηκαν αφού ένα μη εμβολιασμένο μέλος του προσωπικού μολύνθηκε με στέλεχος κοροναϊού, σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου Νόσων. . (CDC).

Ο ιός στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ένα γηροκομείο του Κεντάκι, μολύνοντας 44 άτομα, 24 κατοίκους και աշխատակից 20 υπαλλήλους, 18 εκ των οποίων έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου Pfizer κατά του covid-19, σύμφωνα με το CDC.

Αυτή η μελέτη αποδεικνύει τα όρια του εμβολιασμού ως μια μοναδική στρατηγική θεραπείας για τον κοροναϊό, κυρίως έναντι των διαφόρων στελεχών του.

Αν και «ζωτικής σημασίας», το εμβόλιο θα πρέπει να συνοδεύεται από «συνεχή προσοχή στις πρακτικές πρόληψης λοίμωξης և ελέγχου», λένε οι συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι ασχολούνται συγκεκριμένα με το πλύσιμο των χεριών, πραγματοποιώντας συνεχείς διαγνωστικές εξετάσεις για περιπτώσεις Κώδικα-19 και απομόνωση των ασθενών contacts τις επαφές τους և Αυτά είναι «ανεξάρτητα από τους εμβολιασμούς».

Η μελέτη του CDC εξέτασε επίσης πόσο ευάλωτα είναι τα άτομα που έχουν μολυνθεί με κοβίδιο-19 ανάλογα με το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Μόνο το ένα τρίτο αυτών που εμβολιάστηκαν στο γηροκομείο είχαν συμπτώματα, σε σύγκριση με το 83% αυτών που δεν είχαν εμβολιαστεί. Και μόνο το 11% αυτών που εμβολιάστηκαν έπρεπε να νοσηλευτούν, σε σύγκριση με τα δύο τρίτα αυτών που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Τέλος, μόνο ένας κάτοικος στους 18 εμβολιασμένους πέθανε. Δύο από τους έξι μη εμβολιασμένους εκτέθηκαν στο covid-19.

“Προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι των γηροκομείων, είναι απαραίτητο το εμβόλιο του προσωπικού τους, καθώς και των κατοίκων”, δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source