Η μετάλλαξη COVID-19 βρέθηκε στην Ιταλία ներում Δημοσιογράφος στις Κάτω Χώρες Κύπρος

Ιταλία և Οι Κάτω Χώρες εντόπισαν μια μετάλλαξη COVID-19 και προειδοποίησαν τις αρχές. Ο αποκλεισμός στη Γερμανία είναι αρκετά μεγάλος, և Αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται στη Σουηδία.

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, 445 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορανοϊό στην Ιταλία, 8585 νέες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 68.681 διαγνωστικά τεστ, 12,5% εκ των οποίων ήταν θετικά. Το αντίστοιχο ποσοστό χθες ήταν 14,8%. Σε σύγκριση με χθες, ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας είναι 15 και στα νοσοκομεία – κατά 361.

Όσον αφορά την ιταλική μετάλλαξη του ιού, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Εταιρείας Ιολογίας Arnaldo Caruso, εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε σκόπιμα σε έναν ασθενή που είχε μολυνθεί τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αλλά για αρκετούς μήνες με θετικό, πολύ υψηλό ιικό φορτίο.

Οι αρχές στις Κάτω Χώρες εντόπισαν 11 νέες περιπτώσεις κοροναϊού που εμφανίστηκαν πρόσφατα στη Βρετανία, η πρώτη εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

“Η βρετανική εκδοχή του κορανοϊού έχει βρεθεί μέχρι στιγμής σε 11 άτομα στις Κάτω Χώρες”, δήλωσε δήλωση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM). Μόνο ένα από αυτά τα άτομα φαίνεται να έχει εμπλακεί σε ταξίδια ή επικοινωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα σχετικά με την προέλευση των υπολοίπων υποθέσεων συνεχίζεται, πρόσθεσε η RIVM. Οι Κάτω Χώρες διέκοψαν την αεροπορική της σύνδεση με τη Βρετανία στις 20 Δεκεμβρίου. Οι αρχές απαιτούν τώρα από όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα να υποβληθούν σε αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορανοϊό.

Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί περισσότερες από 710.600 περιπτώσεις στις Κάτω Χώρες.

Η σουηδική κυβέρνηση εισήγαγε σήμερα ένα νομοσχέδιο που του δίνει προσωρινά νέες εξουσίες για την καταπολέμηση της επιδημίας Covid-19, την οποία θέλει να εφαρμόσει από τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα βασίστηκε κυρίως σε απλές προτάσεις, έχει εξηγήσει ότι ο νέος νόμος θα της επιτρέψει να λάβει περιοριστικά καταναγκαστικά μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές και να επιβάλει κυρώσεις για μη συμμόρφωση. Μπορεί να αποφασίσει να κλείσει καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή μέσα μαζικής μεταφοράς, ή ακόμη και να περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρωθούν σε ορισμένους δημόσιους χώρους αντί να καταφεύγουν σε κοινά μέτρα.

Από την αρχή της επιδημίας, η Σουηδία έχει υιοθετήσει μια στρατηγική που εισάγει διακρίσεις, εξαιρουμένης της καραντίνας ή τυχόν καταναγκαστικών μέτρων. Με φόντο την αύξηση των θανάτων από το φθινόπωρο, αύξησε τα μέτρα στα μέσα Νοεμβρίου, περιορίζοντας τις δημόσιες εκδηλώσεις σε μόλις οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κυκλοφόρησαν στις 23 Δεκεμβρίου, η Σουηδία, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 10,3 εκατομμύρια, κατέγραψε συνολικά 396.048 κρούσματα κοροναϊού և 8.279 θανάτους.

Από τις 10 Ιανουαρίου, η επέκταση του αποκλεισμού λόγω του κοροναϊού γίνεται όλο και πιο πιθανή στη Γερμανία. Τόσο η καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Helge Brown όσο και ο Πρωθυπουργός των Χριστιανοδημοκρατών του Σάαρλαντ Tobias Hans δήλωσαν σήμερα στο RTL tv n-tv

Χθες, την Κυριακή, τα πρώτα άτομα στην Αυστρία που εμβολιάστηκαν κατά του νέου κοροναϊού σε μια συμβολική μεγάλη εκστρατεία, το σχέδιο διανομής των επόμενων παρτίδων εμβολίων իրական η εφαρμογή εμβολιασμών είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Rudolf Ansober δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη σήμερα ότι οι «αποκεντρωμένες δομές» θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή πιο αποτελεσματικών και προσβάσιμων εμβολίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι υποχρεωτική κάθε απόφαση, և κάποιος που ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν γι ‘αυτόν կլինի θα είναι διαθέσιμος το συντομότερο δυνατό.

Η Ουγγαρία έλαβε 6.000 δόσεις ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19. Ο υπουργός Εξωτερικών Peter Sijarto το ανακοίνωσε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, αν και δεν ήταν σαφές πότε ή εάν θα χορηγηθεί το εμβόλιο Sputnik V σε αυτήν τη χώρα.

Ο Sigiarto είπε ότι οι Ούγγροι εμπειρογνώμονες υγείας θα συνεχίσουν να αξιολογούν τη χρήση του εμβολίου στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 257 τις τελευταίες 24 ώρες, με συνολικά 20.135 θανάτους από το Covid-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 15.197, αυξάνοντας το σύνολο σε 2.162.775 από την αρχή της επιδημίας.

Η Άγκυρα επέβαλε πλήρη καραντίνα τα σαββατοκύριακα και απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι Τούρκοι θα τεθούν σε καραντίνα από τις 21 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 5 το πρωί της 4ης Ιανουαρίου.

Πηγή: KYPE

Source