Η μονάδα ασφάλτου χωρίς άδεια στο Ντάλι θα μπορούσε να αναστείλει τη λειτουργία εντός εβδομάδων

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει το καυτό ζήτημα της μη ασφαλισμένης μονάδας ασφάλτου στη βιομηχανική περιοχή Τσέρι στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας – μια κίνηση που δείχνει την άμεση αναστολή λειτουργίας της – μια μακροχρόνια απαίτηση από τους κατοίκους της περιοχής που κινδυνεύουν από την υγεία.

Η αναστολή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός εβδομάδων, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης την Τετάρτη στο κρατικό ραδιόφωνο.

Η παραπομπή στην απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας ελήφθη πριν από δύο ημέρες κατά την τελευταία σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε επίσης, προσθέτοντας ότι η πιθανή νέα τοποθεσία της τοξικής μονάδας είναι η βιομηχανική περιοχή είτε του Koshi, του Mitsero είτε του Kalavasos.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έρχεται λίγο μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής υπογραφής αναφοράς που άρχισε την αναστολή λειτουργίας της μονάδας. Αυτή ήταν η τελευταία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Dhali.

Έξι χιλιάδες κάτοικοι της γειτονικής περιοχής Ντάλι αγωνίζονται για έξι χρόνια για το δικαίωμά τους να αναπνέουν καθαρό αέρα, ενώ η βιομηχανική μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς άδεια.

Τα παιδιά των γειτονικών δημοτικών σχολείων και του νηπιαγωγείου αναπνέουν καθημερινά επιβλαβείς ουσίες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους.

Source