Η μόνη λύση στην Κύπρο. δύο πολιτεια …

Η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε βάσει των συμφωνιών του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959, καταργήθηκε ουσιαστικά από τους Έλληνες το 1963. Από εκείνη την ημέρα, οι προσπάθειες για μια τελική λύση στο νησί ήταν πάντα άκαρπες! ..

Δεν ήταν αναμενόμενο ότι οι παράλογες και υπερβολικές διαμαρτυρίες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη, που τεντώνουν το περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα καταδικαστούν … Ακριβώς όπως ήταν μετά τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιόπολο και τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Ντέντια παράλογες και μη ρεαλιστικές δηλώσεις. Τέτοιες διακρίσεις της ελληνικής πλευράς είναι στάσεις που συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα εκτός από τις δηλητηριώδεις σχέσεις… Ωστόσο, η ελληνική πλευρά γνωρίζει καλά ότι εμφανίζει αυτές τις περιποιήσεις, που μερικές φορές οδηγούν σε αίσθηση, στη σκιά του τους κύκλους που τους υποστηρίζουν πάντα. Για να συνοψίσουμε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ενάντια στην Τουρκία, η ΕΕ επιδιώκει ένα σεβασμό, καθώς μπορώ να χειριστώ τις ΗΠΑ κάτω από την έδρα. Στο κυπριακό, τα χωρικά ύδατα και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, το ζήτημα του διαδρόμου πτήσης στο Αιγαίο, ο οπλισμός των νησιών και, τέλος, η κατανομή των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα πάντα ήθελε πράγματα που δεν είναι σωστά, και όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω, κάτω από τη θέση των αδελφών της, έχει ξεκινήσει αξιοθέατα που είναι πέρα ​​από το ύψος της.
Για δεκαετίες, δεν είναι πιθανό να κερδίσει ποτέ έναν αγώνα εναντίον της Τουρκίας, πολύ πέρα ​​από τα χρηματοδοτικά μέσα του προγράμματος εξοπλισμού, τελικά έφερε την οικονομία σε σημείο πτώχευσης. Ωστόσο, παρά την πτώχευση, επιμένει στο ίδιο λάθος… Στην πραγματικότητα, η ίδια Ελλάδα, η οποία τώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει ακόμη και τους μισθούς των στρατιωτών της πέρα ​​από τα σύνορα, προσπαθεί να αγοράσει νέα όπλα από τη Γαλλία, το Ισραήλ και τη Βρετανία , το οποίο κοστίζει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Παρόλα αυτά, το Αιγαίο και ανέφερε ανοίγοντας νέες βάσεις της Δυτικής Θράκης στις Ηνωμένες Πολιτείες τον προσπαθούσε να ασφαλίσει ενάντια στην Τουρκία … Με λίγα λόγια η Ελλάδα ένα όνειρο που δεσμεύτηκε για το μυελό, η “Μεγάλο Ιδέα” παρασύρει επίσης το παρανοϊκό τους πάθος. Είναι μέρος αυτού που προσπαθούν να κάνουν για την Κύπρο για σχεδόν εξήντα χρόνια. Το σχέδιο Ένωσις, δηλαδή η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα… Γι ‘αυτό στην πραγματικότητα κατάργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε με βάση τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης το 1960, μόνο τρία χρόνια αργότερα και έριξαν τους Τούρκους από το κράτος διαχείριση. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα αδιέξοδο, το προϊόν μιας ελληνο-ελληνικής εταιρικής σχέσης, έχει επικρατήσει στο νησί από το 1963. Προσπάθησαν να συνδέσουν το χάος και την περίοδο σφαγής από το 1963 έως το 1974 με το αποτέλεσμα που στόχευσαν με το πραξικόπημα του Νίκου Σάμπσον. Αλλά η Τουρκία αυτή η ύπουλη απόπειρα, διέθεσε περιορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και συνέβη αμέσως ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κατάστασης. Υπάρχουν δύο de facto πολιτείες στο νησί από το 1974… Κάποιος το αγνοεί πάντα …
Τώρα ο Μικοτάκης έπλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, την εγγυητική χώρα της Τουρκίας, προχωράει μέχρι να χαρακτηρίσει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο. Η πρόθεση του άνδρα είναι ξεκάθαρη. αν η κίνηση υποτίθεται ότι οδηγεί σε μια ψεύτικη Τουρκία εάν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει το … Πάντα! Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε την απάντηση που του άρεσε χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Αυτό που είπε ο κ. Ερντογάν θα αντηχεί όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε κέντρα ΕΕ και ΗΠΑ. Είναι σαφές πώς θα προκύψει η συνέχεια αυτών των λέξεων: «Μην με προκαλείτε, ξέρετε τα όριά σας… Εάν δεν ξέρετε, τότε κλωτσάτε το τραπέζι, έφυγε. Εμπιστεύεσαι μερικά βουνά, χιονίστηκε στα βουνά που εμπιστεύεσαι. Δεν θα επωφεληθείτε από κανένα από αυτά. Αλλά κόβουμε την κοιλιά μας, έτσι θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους! .. “Ναι, είναι ο Μικοτάκης που προκάλεσε αυτή τη δίκαιη αντίδραση … Ωστόσο, δεν είναι μόνος. Είναι τα αδέλφια του που παραπλανούν την Ελλάδα κάθε φορά και τον προκαλούν να τολμήσει σε υπερβολικές πράξεις. Είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί η ακόλουθη πρόταση του Ερντογάν δύο φορές: “Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε στους Τουρκοκύπριους να είναι θύματα του αδιεξόδου στο νησί για μισό αιώνα.”
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 1974 υπήρχε πάντα βία, καταπίεση, αίμα και σφαγή στο νησί της Κύπρου. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, υπήρξε ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο από το 1974. Η πρόθεση και οι προσπάθειες της ελληνο-ελληνικής εταιρικής σχέσης, που κάποτε προσπάθησαν να εκμηδενίσουν ή να εξορίσουν εντελώς τους Τουρκοκύπριους, για να τους φέρουν πίσω στις παλιές μέρες, κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ, ποτέ και δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα. Ένας τύπος δεν έχει ισχύ, εκτός από την εγγραφή δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τους αμέτρητους γύρους διαπραγματεύσεων για 47 χρόνια δεν έχουν έρθει και δεν θα. Το να επιμείνουμε σε αυτό δεν είναι παρά χάσιμο χρόνου. Η ακόλουθη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνοψίζει σαφώς τα γεγονότα:
«Τώρα δεν υπάρχει διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι! “
ΤΟΥΡΚΙΚΗ Εφημερίδα

.Source