Η νέα επίθεση του Ανδρέα στον Αναστασιάδη. “Δεν περιφρόνησε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο νέος γύρος αντιπαραθέσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας և ΑΚΕΛ ξεκίνησε με συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην εφημερίδα «Πολίτης», όπου, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της εκκλησίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του είχε μιλήσει προηγουμένως για τις σκέψεις του για λύση δύο κρατών. ,

Τα σχόλιά του για την ευτυχία οδήγησαν σε άμεση απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντησή τους είχε αναλύσει τα αίτια των θραυσμάτων της Διάσκεψης σε σχέση με την εμμονή της Τουρκίας με τα αιτήματα της Τουρκίας. Η ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων, καθώς και η βιωσιμότητα της λύσης βάσει αυτών των ισχυρισμών, υπονόμευσαν αποτελεσματικά την πολιτική ισότητα προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων, της Τουρκίας.

Στον διάλογο που ακολούθησε, μετά την ανάλυση των προθέσεων της Τουρκίας, η γενική αντίληψη ήταν ότι δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια λύση δύο κρατών, καθώς εκτός από τη μη αποδοχή ενός τέτοιου καθεστώτος από τον ΟΗΕ, θα υπονομεύσει επίσης την ασφάλεια. του Κυπριακού Ελληνισμού. Αναρωτιέμαι αν επιτράπηκε στην Αγιότητά του να αντιληφθεί τη θέση μου διαφορετικά από ολόκληρο τον διάλογο. “Εξάλλου, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως λέει, διαπίστωσε ότι δεν είμαι υπέρ αυτών των θέσεων”, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Μερικά. Μερικοί είπαν ότι ο αρχιεπίσκοπος κατάλαβε άλλους. Ο Πρόεδρος απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών

Σήμερα, ο Άνδρος Κυπριανού λυπάται για την παρέμβασή του, διότι, όπως σημειώνει, “επιστρέφω στο ζήτημα των δηλώσεων του Προέδρου σχετικά με τις καλύτερες θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επίλυση των δύο κρατών, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος την περασμένη Κυριακή. “Δυστυχώς, πρέπει να επιστρέψω, γιατί αντί να ζητήσω συγγνώμη από την κυβέρνηση για τη ζημία που υπέστη το Κυπριακό, επιτίθενται σε αυτούς που λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό για την πιθανότητα λύσης δύο κρατών”.

Αυτός πρόσθεσε. “Θα τους πω απλώς ότι υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, άνθρωποι που λένε ιδιωτικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαβεβαιώσει τις σκέψεις του για μια λύση δύο κρατών. Έτσι, δεν μπορούν όλοι να είναι τρελοί, καθώς δεν πιστεύω ότι ο αρχιεπίσκοπος ήταν τρελός να πει αυτό που είπε.

«Έτσι, αντί να συνειδητοποιούν», προσθέτει, «πόση ζημιά έχουν κάνει για την επίλυση του Κυπριακού, ισχυρίζονται. Τόσο στην Κύπρο όσο και στη διαφθορά, που ισχυρίζονται ότι είναι αθώα και όχι μολυσμένα, να πουν ότι ήταν απολύτως λάθος. “Οι διακυμάνσεις και οι αποτυχίες που έχουν βιώσει, ο φλερτ μεταξύ των δύο χωρών, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.”

“Πρώτα απ ‘όλα, έχει μειώσει την αξιοπιστία μας με τη διεθνή κοινότητα, τους ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι πολύ σημαντικό για την επίλυση του Κυπριακού. Οι αποτυχίες και οι αντιφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μας έφεραν αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο που έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στη μοναδική οικονομική ζώνη, μια προσπάθεια να προκαλέσει επιτεύγματα στην Αμμόχωστο, η οποία θα γίνει ο ταφόπλακας του κυπριακού προβλήματος, ενώ, δυστυχώς, δεν χρησιμοποιήσαμε την παρουσία του Akinazit για 3,5 χρόνια. “Για τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας,” τώρα έχουμε τον κ. Τατάρ, ο οποίος ενεργεί πραγματικά ως εκπρόσωπος της Άγκυρας. “

“Φυσικά,” συνεχίζει ο Άνδρος Κυπριανού, “το χειρότερο είναι ότι το ζήτημα των δύο χωρών βρίσκεται τώρα υπό πίεση και η Τουρκία ασκείται πίεση για να αποτελέσει τη βάση για συζήτηση επίλυσης του Κυπριακού.” Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν το λέμε αυτό επειδή θέλουμε να επικρίνουμε τον κ. Αναστασιάδη, καθώς η κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ προσπαθούν να πείσουν. Το λέμε αυτό επειδή μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας. Φροντίζουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ανησυχούμε για τις προοπτικές της χώρας μας. Έτσι, ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε φτάσει στο μηδέν. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια. “Πρέπει να αφήσει τον κακό εαυτό του στο παρελθόν και να επικεντρωθεί στη λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του Κυπριακού.”

“Υποβάλαμε την πρότασή μας. Θέλουμε να μάθουμε τι είναι το αντίθετο, πώς θα λειτουργήσει όσον αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Εάν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, βεβαιωθείτε ότι το ΑΚΕΛ θα υποστηρίξει τη διαδικασία ως πατριωτικό κόμμα. Εάν, παρά την ελπίδα, ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να ενεργεί με οπισθοδρόμηση και αντιφάσεις, δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι η ιστορία θα είναι άδικη γι ‘αυτόν. Θα τον καταχωρίσει ως επικεφαλής του τμήματος “, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Source