Η “νεκρή” γιαγιά επέστρεψε στο γηροκομείο ζωντανή για 9 ημέρες … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μια 85χρονη γυναίκα, η οποία θρηνήθηκε από τους συγγενείς της ως θύμα του Covid-19, επέστρεψε στο γηροκομείο όπου έζησε, ενημερώνοντας την οικογένειά της εννέα ημέρες μετά τις αρχές ότι είχε γίνει η κηδεία της.

Η οικογένεια της Rogelia Blanco ενημερώθηκε ότι ο 85χρονος άνδρας πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και θάφτηκε την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα της Γαλικίας La Voz, λόγω σύγχυσης με το όνομα της γιαγιάς του. Λόγω περιορισμών, κανένας από τους συγγενείς του δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία.

Έτσι, όταν επέστρεψε με ασφάλεια σε ένα γηροκομείο στο Χου, όπου ζει ο σύζυγός της Ραμόν Μπλάνκο, σοκαρίστηκε. “Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Φώναζα για το θάνατο της γυναίκας μου “, είπε ο ηλικιωμένος, προσθέτοντας ότι ο νεκρός ήταν ένας άλλος ηλικιωμένος ασθενής με τον οποίο η Ρέιτσελ ήταν στο ίδιο δωμάτιο.

Το Ίδρυμα San Rosento, το οποίο διευθύνει το γηροκομείο, λέει ότι το λάθος έγινε όταν ο Μπλάνκο, ο άλλος κρατούμενος, θετικός για το Covid-19 και μεταφέρθηκε σε άλλο γηροκομείο στις 29 Δεκεμβρίου. “Pereiro de Aguilar Υπήρχαν δύο γυναίκες που μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο μεταξύ των ηλικιωμένων που μετακόμισαν στο Os Goth.” Ωστόσο, κατά τη μεταφορά τους, οι αρχές συγχέουν τα ονόματα με το γεγονός ότι όταν η άλλη γυναίκα πέθανε στις 13 Ιανουαρίου, νόμιζαν ότι ήταν η Ροχέλια.

Το ίδρυμα έχει ζητήσει συγγνώμη για το «ανεπιτυχές περιστατικό», τα δικαστήρια του έχουν ήδη ζητήσει να «αναστήσει» τη ζωντανή Ροχέλια Μπλάνκο σε χαρτί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source