Η νεότερη ομάδα της BCL TOFAŞ | Περιοδικό Basket

Ενώ ο Tofaş είναι η ομάδα με τη νεότερη ομάδα της σεζόν στο Basketball Champions League με μέση ηλικία 23 ετών και 10 μηνών, ο Ege Demir είναι ο νεότερος παίκτης του τουρνουά αυτή τη σεζόν.

Ανταγωνιζόμενος στο FIBA ​​Basketball Champions League για πρώτη φορά με τη σεζόν 2020-2021, η ομάδα μπάσκετ TOFAŞ έγινε η ομάδα με τη νεότερη ομάδα της σεζόν στο τουρνουά. Κατά το πρώτο έτος της διοργάνωσης, η TOFAŞ αγωνίστηκε να παραμείνει στα πλέι οφ στο Group B και έλαβε τον τίτλο «η ομάδα με τη νεότερη ομάδα» με μέση ηλικία 23 ετών και 10 μηνών μεταξύ των 32 ομάδων στο κύπελλο, ενώ ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Blue Green με μεγάλο αριθμό παικτών εκπαιδεύτηκε στο προσωπικό του. Ο Hakan Demir προπονητής της νεότερης ομάδας του τουρνουά για δεύτερη φορά συνεχόμενα μετά από πέρυσι (με μέση ηλικία 22 ετών και 8 μηνών: Teksüt Bandırma).

ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΡΟΝΟΣ: EGE DEMİR

Κοιτάζοντας τα στελέχη της σεζόν 2020-2021, υπάρχουν 2 παίκτες από την Tofaş Bursa στη λίστα των νεότερων παικτών που έχουν εγγραφεί στις ομάδες. Ο Berke Büyüktuncel, γεννημένος το 2004, έπαιξε για 16 χρόνια και 118 ημέρες. Ο Ege Demir πήρε τις πρώτες 2 θέσεις με 16 χρόνια και 135 ημέρες Ο Ege Demir, ο οποίος επίσης πήρε χρόνο στον αγώνα 2ης εβδομάδας του Ομίλου B που έπαιξε στη Νότια Κύπρο στις 3 Νοεμβρίου 2020, πήγε στο παρκέ μακριά από τον Keravnos και κέρδισε τον τίτλο “ο νεότερος παίκτης της σεζόν στο Basketball Champions League”. Με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, ο Ege Demir πήρε επίσης τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του νεότερου παίκτη που έπαιξε στην ιστορία του κυπέλλου. Ο δίσκος σε αυτόν τον τομέα είναι στον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος πήρε 15 χρόνια και 94 ημέρες με τη φανέλα Promitheas.

.Source