Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Girne κατέλαβε την τέταρτη θέση μεταξύ 18 πανεπιστημίων στον “Διαγωνισμό μελλοντικής διαιτησίας για δικηγόρους”.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Girne κατέλαβε την τέταρτη θέση μεταξύ 18 πανεπιστημίων όσον αφορά τις ομάδες στον “Διαγωνισμό μελλοντικής διαιτησίας για δικηγόρους” που διοργανώθηκε από το Κέντρο Διαιτησίας της Κωνσταντινούπολης.

Πτυχίο Νομικών Σχολών στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ και φτιάχτηκαν για μεταπτυχιακούς φοιτητές και διαγωνισμούς 5’incisi που πραγματοποιήθηκαν φέτος, συμμετείχαν 21 ομάδες από 18 πανεπιστήμια και 109 φοιτητές. Στον διαγωνισμό, οι φοιτητές της Σχολής Νομικής του Πανεπιστημίου Girne Gülnaz Çulha, Eda Bengisu Temel, Fatma Yılmaz και Dilvin Tabak έφτασαν στους ημιτελικούς και ήρθαν στην τέταρτη ομάδα.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές δήλωσαν ότι ήταν ευτυχείς να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ο οποίος παρέχει την ευκαιρία να εξασκηθεί σε ένα φανταστικό περιβάλλον για νέους υποψήφιους δικηγόρους σαν κι αυτούς, εκ μέρους του Πανεπιστημίου της Κερύνειας και να αποκτήσει έναν τόσο σημαντικό βαθμό.

Οι μελλοντικοί δικηγόροι ανατρέφονται στην Κερύνεια

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Girne συνεχίζει να εκπαιδεύει τους δικηγόρους του μέλλοντος από το 2016 με το ισχυρό ακαδημαϊκό της προσωπικό. Δρα με το όραμα της αύξησης νομικών στελεχών που μπορούν να εργαστούν στο δικαστικό σύστημα στην εθνική και διεθνή σκηνή και δίωξη με πλήρη αρμοδιότητα, που πιστεύουν στο κράτος δικαίου και δικαιοσύνης, και που έχουν δεσμευτεί για ηθικές αξίες.

.Source