Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει το δικό της εμβόλιο COVID-19 στα τέλη του επόμενου έτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν

Σεούλ, Νότια Κορέα θα είναι σε θέση να το αναπτύξει το δικό σας εμβόλιο Covid-19 στα τέλη του επόμενου έτους, εκτός από ξένα προϊόντα που θα αποσταλούν εδώ στο εγγύς μέλλον, ο πρωθυπουργός της χώρας Τσανγκ Σι-Κιόν είπε την Πέμπτη.

Μιλούσε δημοσίως στην αρχή μιας διυπηρεσιακής συνάντησης για την απόκριση στον ιό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

“(Η κυβέρνηση) θα είναι σε θέση να εισαγάγει ένα εμβόλιο COVID-19, το οποίο αναπτύσσουμε ανεξάρτητα, στους ανθρώπους γύρω στα τέλη του επόμενου έτους”, είπε κατά τη διάρκεια της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα κυβερνητικών γραφείων στη Σεούλ.

Τόνισε επίσης ότι τα εμβόλια που κατασκευάζονται από το εξωτερικό προγραμματίζονται να χορηγηθούν στη Νότια Κορέα από τον Φεβρουάριο.

“Μια κριτική για μια θεραπεία, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία μας, για άδεια ξεκίνησε και πριν από λίγες ημέρες”, πρόσθεσε, προφανώς αναφερόμενος στη θεραπεία αντισωμάτων της Celltrion Inc. που περιμένει έγκριση από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας.

Ο Τσανγκ εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Νότια Κορέα θα κερδίσει τον αγώνα ενάντια στην κορωνοϊός γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο έθνος εάν εξασφαλίζει μια τέτοια θεραπεία και εμβόλια βάσει του ισχυρού συστήματος ελέγχου και πρόληψης ιών.

Διαφήμιση


Τόνισε ότι η κυβέρνηση «διαχειρίζεται την κατάσταση» χωρίς μέτρα όπως κλείδωμα ή ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η χώρα πέτυχε νωρίς την επιτυχία στην εκστρατεία προστασίας από ιούς με επιθετικές προσπάθειες για «έλεγχο, εντοπισμό και θεραπεία» μολύνσεων.

Όμως, τώρα συγκλονίζεται από ένα άλλο κύμα μεταδόσεων μεγάλης κλίμακας, το οποίο ο Chung περιέγραψε ως «την πιο κρίσιμη στιγμή στην τελική φάση» της κρίσης του κοροναϊού.

Οι νέες μολύνσεις από ιούς της χώρας μειώθηκαν κάτω από 1.000 την Πέμπτη για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, αλλά το επίπεδο των νέες περιπτώσεις παραμένει υψηλό λόγω κυρίως μολύνσεων από εκκλησίες, ιδιωτικές συγκεντρώσεις και άλλες εγκαταστάσεις.

Η χώρα πρόσθεσε 967 περισσότερες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 940 τοπικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, αυξάνοντας το συνολικό φορτίο σε 60.740, σύμφωνα με Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από την Amazon που αγοράζει την Κύπρο έως τη Γερμανία που διασώζει τη Γαλλία – εδώ είναι δέκα από τις πιο «εξωφρενικές» προβλέψεις για το 2021
Το edtech της Ινδίας σε διαγράμματα – Πώς η μετάβαση στην διαδικτυακή μάθηση σήμαινε χρήματα, αποτίμηση και χρήστες για τους τύπους BYJU’S, Unacademy και άλλους

Η Jio ανακοινώνει δωρεάν εσωτερικές φωνητικές κλήσεις από την 1η Ιανουαρίου

.Source