Η Νότια Κύπρος έκλεισε για 3 εβδομάδες – BRTK

Η Νότια Κύπρος κλείνει για τρεις εβδομάδες για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Απαγορεύεται η έξοδος το βράδυ στη Νότια Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βγείτε στους δρόμους με ένα μήνυμα κειμένου με την άδεια των αρχών.

Έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα τριών εβδομάδων στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Covid-19 στη Νότια Κύπρο.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανακούφιση του συστήματος υγείας και την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στη Νότια Κύπρο θα ισχύουν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύεται η έξοδος από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βγείτε στους δρόμους δύο φορές την ημέρα, με την άδεια των αρχών μέσω μηνύματος κειμένου.

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, τα άτομα που εργάζονται σε δημόσιες και τοπικές αρχές θα εργάζονται από το σπίτι. Ο αριθμός του προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα έχει επίσης περιοριστεί.

Οι θρησκευτικές τελετές όπως ο γάμος, το βάπτισμα και η κηδεία στη χώρα μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή 10 ατόμων κατ ‘ανώτατο όριο, αλλά κανένας συμμετέχων δεν θα γίνει δεκτός στις τελετές.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί σε σχολεία, θα λειτουργούν μόνο παιδικοί σταθμοί, προσχολικά και ειδικά κέντρα εκπαίδευσης.

Οι αθλητικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν χωρίς κοινό. Μόνο τα εργοστάσια παραγωγής, οι λιανοπωλητές ποτών και τροφίμων και ο κατασκευαστικός τομέας θα λειτουργούν στη χώρα.

Source