“Η Νότια Κύπρος βρίσκεται σε συνεργασία και διάλογο στην περιοχή.

Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας:

Μιλώντας στο KHA, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο ρόλος της Νότιας Κύπρου στη συνεργασία και τον διάλογο στην περιοχή έχει αυξηθεί.

Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας:

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (KHA), ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) το Σαββατοκύριακο στην Πάφο.

Ο Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης στην Πάφο για πρώτη φορά έχει εγκριθεί για τον ρόλο της Κύπρου στην αύξηση και διεύρυνση των προσπαθειών συνεργασίας και διαλόγου όσον αφορά την εδραίωση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και τονίζοντας τις εξαιρετικές σχέσεις τους με όλες τις γειτονικές χώρες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με συμφωνίες για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ και ορισμένων άλλων αραβικών χωρών, μεταξύ άλλων, επίσης βάσει θετικής προσέγγισης, αυξάνοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω επέκταση της περιφερειακής συνεργασίας και δεν αφήνει κανέναν έξω, δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικές θετικές πολιτικές εξελίξεις όσον αφορά τη δημιουργία και τη λειτουργία του Φόρουμ για το φυσικό αέριο.

Ο Χριστοδουλίδης συνέχισε τις δηλώσεις του ως εξής:

“Θα είμαι πολύ ξεκάθαρος, ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη συμμετοχή όλων των χωρών στην περιοχή. Ο χρόνος της συνάντησης είναι πιο σημαντικός από τις άλλες. Επειδή ήταν μια ευκαιρία από τις χώρες της περιοχής να δώσουν κοινά μηνύματα, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας σε αυτό το πλαίσιο, με τη δυνατότητα επέκτασης των θεμάτων που θα παρακολουθούνται και θα συζητούνται. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτό στην επόμενη περίοδο. “

Πηγή: Πρακτορείο Ειδήσεων Κύπρου (CNA)

Άλλα Νέα της ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

.Source