Η οικογένεια του Malcolm X δημοσιεύει επιστολή που ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται το FBI σε φόνο

Μέλη της οικογένειας και δικηγόροι του μαύρου μουσουλμάνου ακτιβιστή Malcolm X, γνωστός για τον αγώνα του εναντίον των πολιτικών δικαιωμάτων και του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίστηκαν ότι η δολοφονία πριν από 56 χρόνια ήταν νέα τρέλα για τους υποκινητές της.

Οι δικηγόροι του Malcolm X δήλωσαν ότι ο μαύρος ηγέτης που πέθανε ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αίθουσα συνεδριάσεων Audubon Ballroom στην περιοχή Harlem στις 21 Φεβρουαρίου 1965, μπορεί να συνωμοτήθηκε από την Αστυνομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (NYPD) ή την Ομοσπονδιακή Γραφείο Ερευνών (FBI), ισχυρίστηκε ότι είχαν πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία.

Η οικογένεια και οι δικηγόροι του Ray Wood, ενός μαύρου πληροφοριοδότη ως αστυνομικού με απλό φόρεμα στη δεκαετία του 1960, έγραψαν μια επιστολή που παραδέχτηκε ότι «η NYPD και το FBI συνωμότησαν για να σκοτώσουν τον Malcolm X» ενώ ο Wood ήταν στο νεκρό του, ανέφερε η δήλωση.

“Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε για αποκαταστατική δικαιοσύνη, να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη, ως δικηγόροι στο όνομα της κληρονομιάς του Malcolm X”, δήλωσε ο εισαγγελέας Ray Hamlin, στο δελτίο τύπου. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Σημειώθηκε ότι η επιστολή περιείχε τις πληροφορίες ότι ο Ray Wood είχε το καθήκον να διασφαλίσει ότι η ομάδα ασφαλείας του Malcolm συνελήφθη λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία δολοφονίας και ότι ο Wood έβαλε αυτό το γράμμα στα χέρια του ξαδέλφου του, Reggie, για να το εξηγήσει μετά το θάνατό του.

Η δήλωση της NYPD σχετικά με το θέμα χθες έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Πριν από λίγους μήνες, ο εισαγγελέας του Μανχάταν ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία του Malcolm X, η οποία κατέληξε σε δύο καταδίκες. Η NYPD παρείχε όλα τα υπάρχοντα αρχεία σχετικά με αυτήν την υπόθεση στον εισαγγελέα. Το τμήμα μας είναι αποφασισμένο να βοηθήσει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο με αυτήν την έρευνα. “

Η κόρη της Malcolm X, Ilyasa شہباز, είπε επίσης ότι ζούσε πάντα σε μια αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση σχετικά με το θάνατο του πατέρα της.

“Οποιαδήποτε στοιχεία που παρέχουν στοιχεία για την αλήθεια πίσω από την τρομερή τραγωδία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά”, δήλωσε ο شہباز. μίλησε.

Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Το ζήτημα του ποιος σκότωσε τον Malcolm X δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως 56 χρόνια μετά τη δολοφονία.

Τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά τη δολοφονία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

.Source