Η οικονομία του Άρη θα λειτουργήσει με κρυπτονομίσματα

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας, ένας από τους ιδρυτές του διαδικτυακού γίγαντα πληρωμών PayPal, ελπίζει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη έως το 2024 και τελικά στοχεύει να χτίσει μια «αυτάρκη πόλη στον Άρη το συντομότερο δυνατό».

Απαντώντας σε μια σειρά Twitter που ξεκίνησε από τον ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης Lex Fridman, ο Musk αναγνώρισε ότι “η οικονομία του Άρη θα λειτουργήσει με κρυπτογράφηση” και πρότεινε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με το νέο κρυπτονομίσμα κρυπτογράφησης ή το οριακό κρυπτογράφηση Marscoin.

Το έργο Marscoin δημιουργήθηκε το 2014 και έγινε δημοφιλές για μικρό χρονικό διάστημα κατά την άνοδο στην αγορά κρυπτογράφησης στο τέλος του 2017, αλλά έκτοτε έχει περάσει στο σκοτάδι. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η τρέχουσα αγοραία αξία του altcoin είναι κάτω από 100.000 $ (περίπου 745.000 TL).

Το Dogecoin μπορεί να είναι πιο πιθανό υποψήφιο, δεδομένου ότι συνεχίζει να είναι σχετικά δημοφιλές και μοιράζεται πολλές αποκεντρωμένες ιδιότητες του bitcoin.

Την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Musk άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter σε “πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dogecoin” και έγραψε στο Twitter “One word: Doge”, η τιμή του dogecoin ξαφνικά αυξήθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο.

Ο ιδρυτής του SpaceX ανέφερε συχνά την επιθυμία του να ταξιδέψει στον Άρη ενώ ήταν ζωντανός και φέτος διέταξε τους υπαλλήλους του να επιταχύνουν την ανάπτυξη του πυραύλου Starship επόμενης γενιάς.

Η δοκιμή πτήσης 12,5 χιλιομέτρων του πρωτοτύπου Starship πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα και είχε προγραμματιστεί να παραχθεί ένας στόλος διαστημικού σκάφους 1.000 θέσεων, καθένας ικανός να μεταφέρει έως 100 άτομα.

Τον Οκτώβριο, το SpaceX πυροδότησε αντιπαράθεση, δηλώνοντας ότι δεν θα αναγνώριζε το διεθνές δίκαιο για τον Άρη, αλλά αντίθετα θα τηρούσε ένα σύνολο «αρχών αυτονομίας».

Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Διαδικτύου Starlink του SpaceX, κάθε μελλοντικός διακανονισμός στον Κόκκινο Πλανήτη θα “αναγνωρίσει τον Άρη ως έναν ελεύθερο πλανήτη” και ταυτόχρονα “καμία κυβέρνηση με επίκεντρο τη Γη δεν έχει εξουσία ή κυριαρχία επί των επιχειρήσεων στον Άρη”.

“Οι διαφορές θα επιλυθούν στο πλαίσιο των αρχών της αυτονομίας που καθορίζονται με καλή πίστη κατά τη διάρκεια της διευθέτησης του Άρη εκείνη την εποχή”, ανέφεραν οι όροι.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες είναι αυτές οι αρχές, αλλά ο Μόσκ είχε προηγουμένως υπονοήσει ότι προτιμούσε ο κανόνας του Άρη να βασίζεται στην άμεση δημοκρατία.

“Οι άνθρωποι θα ψηφίσουν άμεσα για θέματα. Η πιθανότητα διαφθοράς μειώνεται σημαντικά στην άμεση δημοκρατία σε σύγκριση με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία”, ανέφερε σε συνέντευξή του το 2016.

Η SpaceX δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλια του The Independent. αλλά οι δικηγόροι λένε ότι οποιοδήποτε σύνταγμα του Άρη θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τη Διαστημική Συνθήκη του 1957, η οποία ορίζει ότι “το διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του φεγγαριού και άλλων ουράνιων σωμάτων, δεν υπόκειται σε εθνική κατάσχεση διεκδικώντας κυριαρχία και χρήση ή κατοχή ή άλλως”.

“Ολόκληρος ο νόμος περί διαστήματος στοχεύει να μοιραστεί το δικαίωμα και την ευθύνη για εμάς που ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη για να δημιουργήσουμε χώρο, ώστε να μπορούμε να το μοιραστούμε μαζί”, δήλωσε πρόσφατα ο Randy Segal της δικηγορικής εταιρείας Hogan Lovells στο The Independent.

.Source