Η οικονομική πίεση συνεχίζεται στον ελάχιστο φόρο εταιρειών

Η πίεση στον χαμηλότερο παγκόσμιο φόρο εταιρειών των ΗΠΑ συνεχίζεται. Πρόταση που υπέβαλε ο γραμματέας των αστεριών και των λωρίδων στο Υπουργείο Οικονομικών Janet Yellen, Στις 5 Απριλίου. Επειδή έχει να κάνει με την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων. Δεν θέλει να αποκλείσει τις ΗΠΑ από τον παγκόσμιο φορολογικό ανταγωνισμό. Μπάιντεν Μελετά την αύξηση του εθνικού φορολογικού συντελεστή από 24 σε 28%. Αυτή η κατάσταση θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να μιλήσουν οικονομικά. Σε επίπεδο ΟΟΣΑ, στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα υψηλότερα φορολογικά κράτη μέλη.

Η αύξηση του φόρου θα χρηματοδοτήσει επίσης το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ σε ένα πράσινο κλειδί. Το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση των φόρων ωθεί τις αμερικανικές εταιρείες σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές φορολογικές βάσεις. Αυτή η πρόταση είναι λοιπόν από εδώ Γέλλεν Να επιβάλει χαμηλότερο παγκόσμιο φόρο εταιρειών. Πάνω απ ‘όλα, είναι μια πρωτοβουλία που εξετάζει τις χώρες της ΕΕ. Εν ολίγοις, ένας τρόπος να δώσετε περισσότερα χρήματα σε όλους είναι να βοηθήσετε τις ΗΠΑ να εφαρμόσουν ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Είναι σαφές ότι η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς συνδέεται με διάφορες φορολογικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τερματίσουν τα οικονομικά ασφαλή καθεστώτά τους. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περάσουμε μια ψηφοφορία για να γίνει αποδεκτή η αμερικανική πρόταση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, η απόλυτη πλειοψηφία συμφωνεί σε όλα τα φορολογικά θέματα. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την αλλαγή της μεθόδου, αλλά δεν τολμούμε ποτέ να το κάνουμε. Εξ ου και η πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γέλλεν Χώρες όπως η Ολλανδία, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο και η Κύπρος το βέτο, επομένως είναι απίθανο να περάσει.

Βρίσκεται στο επίπεδο του ΟΟΣΑ

Όπως είπαμε, με την αύξηση του φόρου, ο ΟΟΣΑ των ΗΠΑ θα είναι ο πρώτος όσον αφορά τον φόρο εταιρειών. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στα φορολογικά έσοδα, ειδικά εκείνα που σχετίζονται με πολυεθνικές εταιρείες. Ένα άλλο άγνωστο είναι η Κίνα. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τις νομισματικές κινήσεις του, πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση προς την Αμερική. Το Χονγκ Κονγκ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το τμήμα. Η πόλη είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο. Έτσι, στο αμερικανικό σκάκι, η Κίνα είναι ένα πολύ σημαντικό πιόνι που δεν έχει συζητηθεί στην πρόταση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Εξετάζοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για διάφορους εθνικούς φόρους, οι χαμηλότεροι είναι εκείνοι που εφαρμόζονται στην Ουγγαρία (9%), στην Ιρλανδία (12,5%), στη Λιθουανία (15%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (19%). Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με φορολογικό συντελεστή περίπου 28% και επί του παρόντος βρίσκεται στο κέντρο των ΗΠΑ.

Source