“Η οικονομική σταθερότητα απαιτεί πολιτική σταθερότητα”

Ο Πρόεδρος της GİAD Uğur Ergün επεσήμανε ότι μία από τις βασικές ανάγκες της οικονομικής σταθερότητας είναι η σταθερότητα στις πολιτικές κυβερνήσεις και δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της χώρας που δεν υπερβαίνουν το ένα έτος τις έχουν επηρεάσει αρνητικά τα τελευταία χρόνια.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Ergün είπε, “Η άφιξη κάθε επισκέπτη με τους δικούς της κανόνες καθιστά αδύνατο τον επιχειρηματικό κόσμο να προγραμματίσει μπροστά”, λέγοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος έχει επηρεαστεί από τα εμπάργκο που υπάρχει εδώ και χρόνια, τώρα επηρεάζεται από τον ιό της κορώνας και το κυβερνητικό πρόβλημα οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση και πανικό.

Ο Ergün συνέχισε ως εξής:

«Το γεγονός ότι κάθε κυβέρνηση, που είναι η παραδοσιακή μας δομή, έρχεται και πηγαίνει με τα δικά της στελέχη, αυξάνει μόνιμα την τρέχουσα επιβάρυνση του προϋπολογισμού μας, των οποίων οι δύο πλευρές δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα σημείο. Η δήλωση ότι η τελευταία δύναμη είναι να αυξήσει το κόστος ζωής των υπαλλήλων τους ως λόγος για τις βαριές αυξήσεις που κάνουν πριν από την προθέρμανση των θέσεων τους, ενίσχυσε επίσης την απελπισία στην κοινωνία. Το γεγονός ότι τέτοιες ανελέητες αυξήσεις τιμών γίνονται μόνο για ένα τμήμα της κοινωνίας είναι μια αύξηση που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και πρέπει να επιστρέψουμε νωρίς. “

Αναφερόμενος στα γεγονότα των προεδρικών εκλογών, ο Ergün επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη στις εκλογές αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ο Ergün πρότεινε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν θα πρέπει να γίνονται διορισμοί τριπλού διατάγματος, να έχουν συμβληθεί ή με οποιοδήποτε όνομα προσωπικό να μην προσλαμβάνονται, ώστε να μην αυξάνεται το δημόσιο βάρος και ακόμη και οι διορισμοί και οι προαγωγές στη γραφειοκρατία θα πρέπει να ανασταλούν έως τις γενικές εκλογές.

Ο Ergün είπε, “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά η επιβάρυνση του προϋπολογισμού που θα επιβληθεί με τα τριμερή διατάγματα θα είναι μόνιμη και θα είναι αναπόφευκτο οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι έμποροι, οι βιομήχανοι και οι αγρότες να υφίστανται μεγαλύτερες αυξήσεις”

Source