Η ομάδα της Σκωτίας προκρίθηκε για αγώνες προκριματικών EURO 2022 εναντίον Κύπρου και Πορτογαλίας

Προσωρινός προπονητής Εθνικής Ομάδας Γυναικών της Σκωτίας, Stuart McLaren, έχει ορίσει την ομάδα του για τους επερχόμενους αγώνες προκριματικών EURO 2022 εναντίον της Κύπρου και της Πορτογαλίας.

Η πλήρης πλάτη του Hibs, Rachael Boyle, διατηρεί τη θέση της, αλλά οι Kim Little, Chloe Arthur, Hannah Godfrey, Christie Murray και Kirsty Smith έχουν αποκλειστεί λόγω τραυματισμού, ενώ οι Fiona Brown, Shannon Lynn και Lana Clelland χάνονται λόγω του κινδύνου να ταξιδέψουν από υπερπόντιος.

Η φωτογραφία της Lizzie Arnot δεν είναι ευγενική προσφορά της Rangers Women FC

Η Claire Emslie επέστρεψε στη μάχη μετά από ανάκαμψη από ένα ξόρκι στο περιθώριο που την απέκλεισε από τους πέρυσι αγώνες εναντίον της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας.

Η McLaren θα συνοδεύεται από βοηθούς προπονητές Stuart Glennie, ο οποίος είναι προπονητής της Σκωτίας FA Performance School στην Hazlehead Academy, καθώς και η πρώην Σκωτία διεθνής Leanne Ross που αποχώρησε από το διεθνές ποδόσφαιρο το 2017 έχοντας παίξει 133 φορές για την εθνική της ομάδα.

Από τότε πήρε την άδεια UEFA B. Θα συνοδευτούν από τον Σκοτσέζικο επικεφαλής της τερματοφύλακας FA Fraser Stewart που έχει συνεργαστεί με την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η McLaren είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι προσωρινός προπονητής αυτής της ομάδας παικτών, καθώς το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι κάτι για το οποίο πάντα είχα πάθος. Στο παρελθόν, έχω εργαστεί στην Αυστραλία με την Ακαδημία Αθλητισμού του Queensland και έχω καθοδηγήσει Αυστραλούς διεθνείς όπως η Clare Polkinghorne και η Elise Kellond-Knight. Έχω επίσης γνωρίσει μερικούς από τους παίκτες της Σκωτίας μέσω του εκπαιδευτικού έργου του προπονητή μου, συμπεριλαμβανομένης της Leanne Ross που απέκτησε την Άδεια Β και θα έρθει μαζί μας ως Βοηθός Προπονητή.

«Τελικά θα παρέχουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία από μια ομάδα προπονητή. Ο Stuart συνεργάστηκε μαζί μου κατά τη διάρκεια των ανδρών κάτω των 16 ετών και έχουμε δημιουργήσει μια πολύ θετική σχέση.

Γνωρίζω καλά τη Leanne και θα έχει ένα καταπληκτικό μέλλον ως προπονητής. Θα μας δώσει μια βαθιά εικόνα για την ομάδα παιχνιδιού, δεδομένου ότι περπατούσε στα παπούτσια τους. Θα διατυπώσει τις απόψεις της με σίγουρο τρόπο και αυτό ακριβώς χρειάζομαι από έναν βοηθό προπονητή.

«Κάθε φορά που παίζουν η Σκωτία παίζουν για να κερδίσουν. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε κάποια καταπληκτική επιτυχία, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισαν κάποιες δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι τώρα για να τους απαντήσω θετικά και είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες είναι τόσο αποφασισμένοι όσο ποτέ για να κερδίσουν αυτούς τους δύο αγώνες και να πάρουν πίσω τη θετικότητα. “

Σκωτία

Τερματοφύλακες – Lee Alexander (Γλασκώβη), Megan Cunningham (Rangers), Jenna Fife (Rangers)

Αμυντικοί – Jen Beattie (Arsenal), Rachael Boyle (Hibernian), Rachel Corsie (Kansas City), Nicola Docherty (Rangers), Sophie Howard (Leicester City), Emma Mitchell (Reading), Rachel McLauchlan (Rangers)

Midfielders – Lucy Graham (Everton), Sam Kerr (Rangers), Lisa Robertson (Celtic), Natalie Ross (Celtic), Caroline Weir (Manchester City),

Εμπρός – Lizzie Arnot (Rangers), Erin Cuthbert (Chelsea), Claire Emslie (Everton), Lisa Evans (Arsenal), Kirsty Hanson (Manchester United), Zoe Ness (Rangers), Jane Ross (Manchester United), Martha Thomas (West Χαμ Γιουνάιτεντ)

Κύπρος κατά Σκωτίας – Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, έναρξη 1 μ.μ. (ώρα ΗΒ) – ΑΕΚ Αρένα, Λάρνακα

Σκωτία – Πορτογαλία – Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, έναρξη 3.10 μ.μ. (ώρα Η.Β.) Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, Λάρνακα

Source