Η ομάδα υποστηρίζει υποστήριξη για το Obiozor ως Ohanaeze PG | The Guardian Nigeria News

Το South East Revival Group (SERG) δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Πρέσβη George Obiozor να αναδειχθεί ως Γενικός Πρόεδρος της Ohanaeze Ndigbo.

Ο Πρόεδρος και ο Εθνικός Συντονιστής της παγκ-Igbo ομάδας κοινωνικοπολιτικής πίεσης, ο αρχηγός Willy Ezugwu, προέτρεψε όλους τους Igbo να ρίξουν το βάρος τους ομόφωνα πίσω από τον πρώην διπλωμάτη.

Η ομάδα δήλωσε: «Κοιτάζοντας την τοπική και διεθνή γενεαλογία του πρέσβη George Obiozor, καθηγητή και διπλωμάτη απαράδεκτου χαρακτήρα, ο Ndigbo δεν πρέπει να ψάξει περαιτέρω για τον επόμενο Γενικό Πρόεδρο της Ohanaeze Ndigbo Worldwide.

«Ως πρώην πρεσβευτής της Νιγηρίας στο Ισραήλ (1999-2003) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (2004-2008), έχει αρκετή επιρροή για τη δουλειά αυτή την πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία του Ndigbo.

«Επίσης, ο Obiozor διετέλεσε γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων της Νιγηρίας (NIIA) και Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο.»

Ο SERG τον περιέγραψε ως πολιτικό που κατανοεί τόσο τη Νιγηριανή όσο και τη διεθνή πολιτική.

«Έχει την απαιτούμενη ικανότητα να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του εθνικού συμφέροντος και των αναγκών των ομιλητών Igbo σε όλο τον κόσμο, ειδικά ως θέση του Ndigbo για την προεδρία το 2023.

«Μέχρι στιγμής, ενόψει της προσπάθειας να παραχθεί ο Νιγηριανός πρόεδρος της εξόρυξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η αναζήτησή μας για έναν αξιόπιστο και αποδεκτό ηγέτη Ohanaeze σταμάτησε στο κατώφλι του Obiozor.

«Πιστεύουμε ότι με την έκθεσή του, θα μεταφέρει όλους τους ηγέτες Igbo στη διοίκησή του και δεν θα ακολουθήσει τον εγωιστικό δρόμο ορισμένων ηγετών ενώπιόν του», δήλωσε ο SERG.Source