Η Ομόνοια πυροβολεί για πρώτη θέση καθώς οι αντίπαλοι του τίτλου περιηγούνται σε δύσκολο γύρο

Σε αυτό που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας από τους πιο κρίσιμους γύρους της κανονικής σεζόν, η Ομόνοια έχει την ευκαιρία να μετακομίσει στην κορυφή του κυπριακού πρώτου τμήματος εάν ορισμένα αποτελέσματα πάνε στο δρόμο τους αυτή την εβδομάδα.

Οι Πράσινοι, που νίκησαν τη Ντόξα Κατωκοπιά 3-0 την Παρασκευή το βράδυ για να περάσουν ένα σημείο από τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ στην κορυφή του τραπεζιού, καλωσορίζουν τη Σαλαμίνα στη Λευκωσία το βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας στον ιστότοπο της Ομόνοια, ο διευθυντής Χένινγκ Μπέργκ προσπάθησε να υποβαθμίσει το χρονοδιάγραμμα του αγώνα ενάντια στη Σαλαμίνα, τονίζοντας τη σημασία κάθε αγώνα.

«Δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ή το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ. Πάντα επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι », δήλωσε ο Berg.

«Πρέπει να είμαστε τόσο καλοί όσο ήμασταν εναντίον της Doxa. Έχετε τον ίδιο ρυθμό, τον ίδιο ρυθμό, έχετε καλοί συνδυασμούς στην επίθεση και στο σκορ. Η Σαλαμίνα έχει καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε δυνατοί αμυντικά », πρόσθεσε ο Berg.

Ζητήθηκε επίσης από τον Berg να σχολιάσει τον Marko ŠćepoviŠć, τον στόχο του εναντίον της Doxa και την προσαρμογή του στον τρόπο με τον οποίο η Ομόνοια παίζει μετά την πρόσφατη κίνηση του.

«Γνωρίζαμε ότι ο Μάρκο ήταν καλός παίκτης. Είναι θετικό για τον να σκοράρει ξανά. Δεν ήταν 100% έτοιμος όταν μπήκε, αλλά αρχίζει να καταλαβαίνει πώς παίζουμε. Αλλά ο Μάρκο είναι μέλος της ομάδας και αυτό που είναι σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα », εξήγησε ο Μπέργκ.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος Omonia Vítor Gomes προσπάθησε επίσης να αποσπάσει την προσοχή από το πόσο βαθιά στη σεζόν βρισκόμαστε σήμερα.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι η κανονική σεζόν έχει σχεδόν τελειώσει», δήλωσε ο Gomes.

«Νιώθουμε τη δύναμη των θαυμαστών μας ακόμη και όταν δεν είναι εκεί. Το μήνυμά μου είναι ότι συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν ακόμη και από απόσταση. Τα αισθανόμαστε δίπλα μας », πρόσθεσε αργότερα ο Gomes.

Ο Apollon, ο οποίος έπεσε στη δεύτερη θέση μετά την ισοπαλία του εναντίον της Καρμιώτισσας το Σάββατο και τώρα είναι ίσοι με την AEL, θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ Λάρνακας αργότερα την Τρίτη.

Ζητήθηκε να σχολιάσει τη δυσκολία του Apollon να σκοράρει, ο διευθυντής Γιάννης Πετράκης επικεντρώθηκε στην ικανότητα της ομάδας του να δημιουργήσει ευκαιρίες.

«Είναι σημαντικό να δημιουργούμε ευκαιρίες. Έχουμε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και δύο από τους παίκτες μας βρίσκονται στο κορυφαίο σκόρερ », εξήγησε ο Πετράκης.

«Έχω πλήρη πίστη τόσο στον εαυτό μου όσο και στους παίκτες μου. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τις επιδόσεις μας και να βελτιώσουμε ό, τι μπορεί να βελτιωθεί. Έχουμε πολλή ποιότητα, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη ωριμότητα », πρόσθεσε ο διευθυντής του Apollon.

Οι σημερινοί ηγέτες AEL, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζουν την τέταρτη θέση Ανόρθωση στο σπίτι την Τετάρτη, ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές.

Ο διευθυντής της AEL Dusan Kerkez ήταν χαρούμενος μετά τη νίκη της ομάδας του στην Πάφο την Κυριακή αλλά δεν ήθελε να προχωρήσει μπροστά του.

«Πρέπει να αποφύγουμε κάθε αίσθηση πανικού. Ενθουσιασμός, ναι, όχι πανικός. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά », είπε ο Kerkez.

Source