Η οργή της αμερικανικής ελίτ πριν από τους νέους φόρους του Μπάιντεν

Πολλοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι simply απλά δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, ειδικά όσον αφορά τη μεταφορά αυτού του φόρου κληρονομιάς χωρίς φόρο κληρονομιάς σε μια νέα γενιά όσο μπορούν. Οι εκτιμητές περιουσιακών στοιχείων, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βιομηχανίας, εργάζονται σκληρά

Οι πλούσιοι Αμερικανοί «τρέχουν» για να μεταφέρουν τα χρήματά τους μέχρι το τέλος του 2020, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν κινήσεις του Μπάιντεν հաջորդ της επόμενης Δημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία πιθανώς θα κλείσει τα «παράθυρα» και θα αυξήσει τους φόρους για τους πλούσιους.

Πολλοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι simply απλώς δεν ικανοποιούν τη ζήτηση, ειδικά όσον αφορά τη μεταφορά αυτών των περιουσιακών στοιχείων στην επόμενη γενιά χωρίς φόρο κληρονομιάς όσο μπορούν. Οι εκτιμητές περιουσιακών στοιχείων, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της βιομηχανίας, εργάζονται σκληρά.

Η ζήτηση για εκτιμήσεις ακινήτων έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί, δήλωσε ο Jon Onathan Miller, πρόεδρος της Miller Samuel Inc. Ακόμα και τον Νοέμβριο, έπρεπε να σταματήσει να δέχεται περισσότερους πελάτες απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούσε να πιάσει όλους.

Αυτή η οργή αποτελεί επίσης έκπληξη για πολλούς συμβούλους, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι τα πήγαν αρκετά καλά στις εκλογές του Κογκρέσου. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών σημαίνουν ότι ο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια εάν θέλει να αυξήσει τους φόρους των πλουσίων.

Οι δύο εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί από την κρατική Γερουσία στις 5 Ιανουαρίου, θα μπορούσαν να δώσουν στους Δημοκρατικούς 50 έδρες στο διοικητικό σώμα, το οποίο θα έχει την πλειοψηφία, ακολουθούμενο από την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας Καμάλα Χάρις.

Ωστόσο, οι φορολογικές αλλαγές είναι πολύ πιθανές το 2021, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να κλείσει τα προαναφερθέντα «παράθυρα» στους νόμους που επιτρέπουν τη φοροδιαφυγή.

Το 2017, ο δημοκρατικός λογαριασμός του Trump διπλασίασε την απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς ή δώρου σε 11,58 εκατομμύρια δολάρια ανά άτομο (και 23,16 εκατομμύρια δολάρια για τους συζύγους). Αυτοί οι νόμοι θα ισχύουν έως το 2026.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ο κύριος λόγος για το ελίτ κίνημα είναι η πιθανότητα φοροδιαφυγής από τον Μπάιντεν, αναδρομική από το 2021. Αρκετοί σύμβουλοι σημειώνουν τώρα ότι η αναδρομική δύναμη είναι πιθανό να είναι αποτελεσματική από το 2022.

Μετά από αυτό το «τρελό» 2020, το οποίο απέδειξε σε όλους την αβεβαιότητα του μέλλοντος, οι πελάτες είναι «πολύ προσεκτικοί», λέει η Susan Harley-Moss, Διευθύνων Σύμβουλος της Cerity Partners, προσθέτοντας ότι ο σοφός σύμβουλος θα σας πει να μετακινήσετε 11,58 εκατομμύρια δολάρια τώρα για να είμαστε σίγουροι για το μέλλον. “

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε πρόσθετο φόρο επί των ελίτ όσον αφορά τα κέρδη κεφαλαίου Οι σύμβουλοι σημειώνουν ότι αυτή η υπόσχεση οδήγησε στην πώληση ή επένδυση ορισμένων εταιρειών το 2020. Τα επιτόκια ενδέχεται να οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια. Πολλοί εκατομμυριούχοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους φόρους το 2021 λόγω της οικονομικής καταστροφής της επιδημίας.

Ακόμα κι αν οι πλούσιοι δεν ανησυχούν για τους φόρους, οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνουν τα κλασικά μέτρα για τη μείωση των φορολογικών τους χρεών έως το 2020, με δωρεές που είναι ακόμη πιο κερδοφόρες χάρη στη νέα νομοθεσία κατά της επιδημίας. Οι δωρητές θα μπορούν να ανακτήσουν το 100% του φορολογητέου εισοδήματός τους μέσω δωρεών το 2020.

Πηγή: newmoney.gr

Source