Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα κυκλοφορήσει αύριο το κινεζικό Sinopharm εμβόλιο

Αύριο, η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα αρχίσει να εμβολιάζει τους πολίτες της με την κινεζική εταιρεία COPID-19 εμβόλιο κατά της Sinopharm.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook για κοροναϊκούς ότι το εμβόλιο Sinopharm θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο εκστρατείας εμβολιασμού κατά του εμβολίου Pfizer-BioNTech τον Δεκέμβριο.

Η Ουγγαρία έχει επίσης αποκτήσει δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik, το οποίο, όπως και το εμβόλιο Sinopharm, δεν έχει εγκριθεί από σχετικούς ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ.

Η δεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία επικρίνει τη βραδύτητα του προγράμματος εμβολίων της ΕΕ, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι συμφώνησε να αγοράσει 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Sinopharm, με τις πρώτες 550.000 δόσεις να φτάνουν στη Βουδαπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Νέα κρούσματα COVID-19 στην Ουγγαρία άρχισαν να αναπτύσσονται γρήγορα στο τρίτο κύμα της επιδημίας.

Ελπίζοντας να ανοίξει ξανά την οικονομία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν θέλει να επιταχύνει το πρόγραμμα ανοσοποίησης καθυστερώντας τη χορήγηση εμβολίων εγκεκριμένων από την ΕΕ από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Το ουγγρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Moderna και την αγγλο-σουηδική AstraZeneca.

“Τις επόμενες μέρες, μπορούμε να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς την ανοσοποίηση με κινεζικά εμβόλια”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιβάν Γκόργκι, επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας που είναι υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς. “Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν σε μία εβδομάδα θα μπορούσε να αυξηθεί σε πάνω από 800.000.”

Από την αρχή της επιδημίας, η Ουγγαρία έχει αναφέρει 407.274 περιπτώσεις κοροναϊού με 14.450 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source