Η Ουκρανία θα απελάσει τον ανώτερο διπλωμάτη της Ρωσίας

Η Ουκρανία θα απελάσει τον ανώτερο διπλωμάτη της Ρωσίας

Το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία St. Σε απάντηση στην απόφαση απέλασης του Αλεξάντερ Σοσονιούκ, του Προξένου της Πετρούπολης, ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τον ανώτερο διπλωμάτη της Ρωσικής Πρεσβείας στο Κίεβο.

Η Ουκρανία θα απελάσει τον ανώτερο διπλωμάτη της Ρωσίας

Σε δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, St. Αναφέρθηκε ότι απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Alexander Sosonyuk, Προξένου της Αγίας Πετρούπολης.

Στη δήλωση, η οποία καταδίκασε την κράτηση και απέλαση του Sosonyuk, τονίστηκε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβίασαν τη Σύμβαση της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι σε απάντηση αυτής της πρόκλησης, ο ανώτερος διπλωμάτης της Ρωσικής Πρεσβείας στο Κίεβο πρέπει να φύγει από την Ουκρανία εντός 72 ωρών, ξεκινώντας από τις 19 Απριλίου.

Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), St. Ουκρανίας Πρόξενος της Πετρούπολης, Αλέξανδρος Sosonyuk, με την αιτιολογία ότι “παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Όλεγκ Νικολένκο χαρακτήρισε την κράτηση του Σοσονιούκ ως «πρόκληση της Ρωσίας» και ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό.

Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, St. Ουκρανίας Ο πρόξενος της Πετρούπολης, Aleksandr Sosonyuk, είχε δηλώσει ότι είχε αποφασιστεί να τον απελάσει.

.Source