Η πέτρα που βρήκε κατά λάθος στην έρημο, αποδείχθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο

Η πέτρα που βρήκε κατά λάθος στην έρημο, αποδείχθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο

Η ταφόπλακα μιας χριστιανικής γυναίκας που έζησε τον 6ο ή 7ο αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε σε ένα εθνικό πάρκο στην έρημο Najaf του Ισραήλ. Η ανακάλυψη της αρχαίας ταφόπλακας έγινε δυνατή από έναν εργάτη του πάρκου που βρήκε κατά λάθος την πέτρα.

Η πέτρα που βρήκε κατά λάθος στην έρημο, αποδείχθηκε ένα αρχαίο αντικείμενο

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ελληνικά γραπτά χαραγμένα στην πέτρα που βρέθηκαν στο εθνικό πάρκο Nitzana προσελκύουν την προσοχή των ειδικών. Στην επιγραφή αναφέρεται ότι μια γυναίκα με το όνομα Μαρία πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Leah Di Segni του Εβραϊκού Πανεπιστημίου αποκρυπτογράφησε τα γραπτά στην πέτρα που ο υπάλληλος του Πάρκου και της Φύσης ανακάλυψε κατά λάθος σε ένα από τα μονοπάτια του πάρκου.

Η πέτρα, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε πριν από 1.400 χρόνια σύμφωνα με τον Di Segni, αναφέρει ότι «η Αγία Μαρία, που έζησε μια καθαρή ζωή», πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου.

“Η Νιτζάνα είναι ένα βασικό μέρος στη μεταβατική έρευνα μεταξύ των βυζαντινών και των πρώτων ισλαμικών εποχών”, δήλωσε ο Tali Erickson-Gini της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

«Τον 5ο και τον 6ο αιώνα μ.Χ., η Νιτζάνα χρησίμευσε ως κέντρο για τα γύρω χωριά και οικισμούς. Είχε στρατιωτικό φρούριο καθώς και εκκλησίες, μοναστήρι και σταθμό που εξυπηρετούσε χριστιανούς προσκυνητές που ταξιδεύουν στη Σάντα Καταρίνα (Μονή Αγίας Αικατερίνης στους πρόποδες του όρους Σινά).

Nitzana π.Χ. Δηλώνοντας ότι καθιερώθηκε ως μια σημαντική στάση εμπορικής οδού μέχρι τον τρίτο αιώνα, ο Erickson-Gini πρόσθεσε ότι η περιοχή εγκαταλείφθηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ.

Ο αρχαιολόγος Πάμπλο Μπέτζερ της Αρχής Αρχαιοτήτων είπε, “Σε αντίθεση με άλλες αρχαίες πόλεις της Νατζάφ, λίγα είναι γνωστά για τα νεκροταφεία γύρω από τη Νιτζάνα.”

“Η εύρεση μιας τέτοιας επιγραφής θα μπορούσε να μας επιτρέψει να διευκρινίσουμε περαιτέρω τα όρια του νεκροταφείου και έτσι να ξαναγράψουμε τα όρια του οικισμού που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.”

Άλλες ειδήσεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

.Source