Η πίεση ασφυξίας στις ΜΕΘ είναι εξαιρετικά δύσκολη … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση λόγω της αύξησης της εισδοχής ασθενών με κοροναϊό, ο Υπουργός Υγείας καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν τα μέτρα, τονίζοντας ότι πλησιάζουμε στην κόκκινη γραμμή.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται πιέσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών που γίνονται δεκτοί, ειδικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU). Με βάση τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα, κατά την επόμενη συνάντησή μου με τους ηγέτες του ΟΚΥΠΥ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μπορεί να σταματήσει να είναι διαχειρίσιμη ανά πάσα στιγμή. “Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στη ΜΕΘ επειδή, όπως έχουμε πει πολλές φορές, πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή των δυνατοτήτων του συστήματος, τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινους πόρους”.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι “Η ΟΚΥΠΥ εφαρμόζει ένα ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για περιπτώσεις COVID-19, αλλά, δυστυχώς, όσο ο μεγάλος αριθμός περιπτώσεων την ημέρα παραμένει τόσο μεγάλος, τότε αυτό αναπόφευκτα θα εξαντληθεί. ευκαιρίες για κάλυψη όλων των αναγκών. Επιπλέον, είναι σαφές ότι η δημιουργία νέων κλινών για τη θεραπεία νέων περιπτώσεων COVID-19 περιορίζει την ικανότητα των δημόσιων νοσοκομείων να παρέχουν επαρκή θεραπεία σε ασθενείς με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
“Η ΟΚΥΠΥ ζήτησε τη βοήθεια ιδιωτικών ιατρών, κυρίως πνευμονολόγων και παθολόγων, οι οποίοι καλούνται στο status quo για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.”

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καλεί τον κόσμο να παραμείνει αφοσιωμένος στα μέσα «προληπτικού ελέγχου μέσω ταχέων δοκιμών ανίχνευσης αντιγόνων», καθώς ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες θα μετατραπεί σε εισαγωγή στο νοσοκομείο, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα αποτυχημένο σενάριο. Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Για να ανταποκριθούν τα νοσοκομεία, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, για να μειώσουμε τη συχνότητα εμφάνισης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο. Γι ‘αυτό καλώ όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να διατηρούν την προσωπική τους υγιεινή, να μειώνουν την επαφή για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και, κατά συνέπεια, να μειώσουν τον αριθμό των περιπτώσεων. »

Η ευφορία για την έναρξη ενός εμβολίου είναι κατανοητή, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό. “Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα είναι δυνατός σε λίγες εβδομάδες և μήνες, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποτρέψουμε το χειρότερο.”

Εν κατακλείδι, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μια προληπτική εξέταση διαλογής χρησιμοποιώντας τη δοκιμή ταχείας αντιγόνου, χρησιμοποιώντας τον δωρεάν έλεγχο που προσφέρει το Υπουργείο Υγείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις πόλεις. Η έγκαιρη ανίχνευση και άμεση απομόνωση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Source