Η πακιστανική εφημερίδα, επαίνεσε την Τουρκία – CAIRO News

Σημειώνοντας τους αυξανόμενους δεσμούς και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας Η εφημερίδα Express Tribune, “Δεδομένου ότι η δυναμική στην περιοχή παραμένει κρυμμένη, η σημαντική συνεργασία δεν θα ήταν έκπληξη”, ανέφερε η δήλωση.

Σημειώνοντας τους αυξανόμενους δεσμούς και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας Η εφημερίδα Express Tribune, “Δεδομένου ότι η δυναμική στην περιοχή παραμένει κρυμμένη, η σημαντική συνεργασία δεν θα ήταν έκπληξη”, ανέφερε η δήλωση.

Η εφημερίδα The Express Tribune, “Ties with Turkey”, δημοσιεύτηκε ως εξής:

Οι περιφερειακοί δεσμοί αντιμετώπισαν μια μεγάλη αλλαγή από μερικές χώρες, το Πακιστάν και η Τουρκία ήταν αναζωογονητικά για να μάθουν ότι για πολύ καιρό να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη σχέση τους. Η πρόσφατα υπογεγραμμένη διμερής οικονομική συμφωνία έρχεται μετά από αρκετές επισκέψεις Τούρκων ηγετών στο Πακιστάν. Η οικονομική συμφωνία καλύπτει 71 είδη και παρόλο που ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός προς το παρόν – περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια – η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον όγκο των συναλλαγών. Στο προηγούμενο διμερές στρατηγικό πλαίσιο, οι τουρκικές επενδύσεις στο Πακιστάν αναμένεται επίσης να αυξηθούν σημαντικά. Με περισσότερες από 100 τουρκικές εταιρείες να λειτουργούν ήδη στο Πακιστάν, οι πρόσφατες κινήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Πακιστάν να συνδεθεί περαιτέρω με μια ανερχόμενη οικονομία συνολικά.

Και πριν στεγνώσει το μελάνι της νέας συμφωνίας, μάθαμε ότι υπήρχε ένα άλλο «Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου» στον ορίζοντα, που αντικατοπτρίζει τους ολοένα και στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο συμμάχων. Οι αμυντικοί δεσμοί αναπτύσσονται επίσης και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το ανέφερε παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας ακόμη στενός Τούρκος σύμμαχος και πρόσφατα κέρδισε σε έναν παρατεταμένο πόλεμο με την Αρμενία. Το Πακιστάν, τα τελευταία χρόνια, λόγω μερικών στενών δεσμών με τις δύο χώρες, σημειώθηκε επίσης αυξημένη συνεργασία με την Τουρκία Μπακού.

Οι στενοί δεσμοί, αν και αρκετά περίεργο, είναι το γεγονός ότι και οι τρεις χώρες εμπλέκονται σε μακροχρόνιες περιφερειακές διαφορές. Για το Πακιστάν, αυτό είναι ζήτημα του Κασμίρ. Γι ‘αυτό η διαφωνία Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου και Βόρειας Κύπρου. Για το Αζερμπαϊτζάν, αυτή είναι η σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία. Ακόμη και στη συνέντευξη τύπου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, κάθε χώρα υποστήριξε με συνέπεια τις θέσεις άλλων σε αυτές τις συγκρούσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι ορισμένες πτυχές των εξελίξεων στους δεσμούς ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζονται στα δελτία τύπου που δημοσιεύθηκαν από κοινού και ατομικά από τις τρεις χώρες. Το επίσημο – μάλλον ήπιο – έγγραφο που δημοσιεύθηκε αναφέρεται στην αλλαγή του κλίματος, το Covid-19, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό γενικά ως άλλους τομείς συνεργασίας.

Ωστόσο, δεδομένης της μεταβαλλόμενης δυναμικής στην περιοχή, δεν θα ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η πιο σημαντική συνεργασία θα παραμείνει μυστική, τουλάχιστον προσωρινά.

Το Express Tribune

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το Timeturk.com.

.Source