Η πανδημία αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την ψυχική υγεία

Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Lefke (EUL) Σχολή Τεχνών και Επιστημών Δρ. Ο Zihniye Okray παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια πανδημίας και αλλαγής ψυχικής υγείας Covid-19.

«Ο κοροϊός COVID-19 είναι ένας ιός με υψηλό ρυθμό μετάδοσης σταγονιδίων που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορο θάνατο, ειδικά σε άτομα με χρόνιες παθήσεις. Λέγοντας ότι το ποσοστό θανάτων από άτομο σε άτομο έχει αναφερθεί ως 2-5% από πολλούς ερευνητές, ο Okray είπε ότι τον Μάρτιο του 2020, ελήφθησαν αυστηρά μέτρα σε περίπου 136 χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης διαμονής στο σπίτι, 2 μέτρων φυσικής απόστασης και κοινωνικών συγκεντρώσεων. εκφράζεται. Δηλώνει ότι το συνοδεύουν μεγάλες μάζες ανθρώπων, ο Okray είπε ότι οργανώνονται τακτικές εκστρατείες πλύσης χεριών, υγιεινής και υγείας που προτείνουν τη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), όπως μάσκες προσώπου και γάντια.

«Ο φόβος της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που προκαλείται από το COVID-19, ο διαχωρισμός και η απώλεια ορισμένων σημαντικών σχέσεων και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν προκαλέσει έντονα συναισθηματικές αντιδράσεις στον γενικό πληθυσμό που μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο Okray, για ένα άτομο κατά τη διάρκεια πανδημίας για τον εαυτό του και τα μέλη της οικογένειάς του. Δήλωσε ότι η συνεχής ανησυχία του αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ψυχική υγεία.

Αναφέροντας ότι το υπερβολικό άγχος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αιτιολογικούς παράγοντες που γίνονται αποδεκτοί στην ανάπτυξη της ψυχαναγκαστικής διαταραχής (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), ο Okray είπε: «Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως κοινωνική απόσταση, μάσκες και γάντια σε όλο τον κόσμο, καθώς και κρατώντας τα χέρια τους τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Τόνισε ότι το πλύσιμο και η απολύμανση των επιφανειών καθημερινά είναι σημαντικό για την πρόληψη της μόλυνσης του Covid-19. “Αυτές οι συστάσεις είναι γραμμένες για υγιή άτομα και είναι σαφές πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για άτομα με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή να ακολουθήσουν αυτές τις συστάσεις.”

«Οι ερευνητές προέβλεψαν για διαγνώσεις ψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD) ότι οι διαγνώσεις OCD θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες και ακόμη και χρόνια. Ωστόσο, προσπάθησαν να διευκρινίσουν μερικά ζητήματα που χρειάζονται προσοχή σε αυτό το σημείο. Το πρώτο από αυτά είναι η ανάγκη να αναρωτηθούμε εάν τα άτομα που θεωρείται ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν OCD θα αναπτύξουν ξανά OCD εάν δεν αντιμετωπίσουν μια τέτοια επιδημία και αν η σύσταση του πλύσιμο των χεριών συχνά, που τονίζεται από τις υγειονομικές αρχές, δεν θα θεωρείται πλέον σύμπτωμα της νόσου. Από την άλλη πλευρά, λένε ότι η μετάδοση της νόσου και οι μεταδοτικές εμμονές έχουν επίσης αυξήσει την πιθανότητα ανάπτυξης ως νέων τύπων εμμονών για άτομα που έχουν διαγνωστεί με OCD », δήλωσε ο Okray, προσθέτοντας ότι εκτός από όλες αυτές τις ερωτήσεις σχετικά με τη διάγνωση και την πορεία, οι συστάσεις των Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων για το πλύσιμο των χεριών και συχνά την απολύμανση επιφανειών είναι επίσης Δήλωσε ότι θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ασθενείς με OCD και θα καταστήσει την ψυχοθεραπεία αναποτελεσματική.

Τέλος, ο Okray είπε: «Στη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, οι περιορισμοί που επιβάλλονται στο πλύσιμο των χεριών και στις επιφανειακές υποχρεώσεις καθαρισμού για άτομα με εμμονές μόλυνσης και υποχρεώσεις καθαρισμού / πλύσης έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη αμφισβήτησης πόσο εφικτό οφείλονται στην επιδημία Covid-19. Οι ερευνητές τόνισαν ότι η επιδημία Covid-19 μπορεί να μετατραπεί σε πλεονεκτικό λόγο για περιπτώσεις OCD και ότι ο καθαρισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη ασθενειών και ότι αυτή η επιδημία μπορεί επίσης να τις σώσει από το στίγμα που επιβάλλεται στους ασθενείς με OCD.

Source