Η πανδημία περιορίζει τα προγράμματα, τις επισκέψεις του Ερντογάν κατά τη διάρκεια του 2020

Η πανδημία κορανοϊών που κυριάρχησε στην παγκόσμια ατζέντα το 2020 περιόρισε τα εγχώρια και διεθνή προγράμματα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μειώνοντας τα ταξίδια του. Ο Ερντογάν πραγματοποίησε τον μικρότερο αριθμό επίσημων επισκέψεων φέτος λόγω των περιορισμών και των μέτρων COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του 2020, ο Ερντογάν επισκέφθηκε 14 χώρες και εννέα από αυτές πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους προτού εξαπλωθεί η πανδημία σε όλο τον κόσμο. Επίσης, ο πρόεδρος επισκέφθηκε 21 επαρχίες στα σύνορα της Τουρκίας.

Το πρώτο ταξίδι της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου, όπου ο Ερντογάν παρακολούθησε ένα διεθνές συνέδριο για τη σύγκρουση στη Λιβύη. Στο πλαίσιο της διπλωματίας της Τουρκίας στην Αφρική, ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσης την Αλγερία, τη Γκάμπια και τη Σενεγάλη στα τέλη Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, επισκέπτοντας την Ουκρανία, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, ο Ερντογάν έκανε την τελευταία του επίσκεψη πριν από την πανδημία στις πρωτεύουσες του Βελγίου, στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με ηγέτες της ΕΕ στις 9 Μαρτίου.

Ο Ερντογάν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην Κωνσταντινούπολη από τα μέσα Μαρτίου έως τον Ιούνιο κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όταν η Τουρκία και πολλές χώρες μεταπήδησαν σε αυστηρά μέτρα ιών. Το καλοκαίρι, όταν οι επιπτώσεις της πανδημίας μειώθηκαν σχετικά, ο Ερντογάν συνέχισε τις επισκέψεις του. Στις 2 Ιουλίου, ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Κατάρ και έπειτα έκανε ταξίδια στο Κουβέιτ, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και το Αζερμπαϊτζάν.

Ενώ ο Ερντογάν παρακολούθησε πολλές διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια μέσω συνδέσμου βίντεο όπως πολλοί άλλοι πολιτικοί παράγοντες στον κόσμο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez Sarraj έχει γίνει ο ηγέτης που ο Ερντογάν συναντήθηκε τις περισσότερες φορές το 2020. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στην Τουρκία έξι φορές το 2020.

Μεταξύ των 21 επισκέψεων του Ερντογάν σε διάφορες επαρχίες στην Τουρκία, οι φυσικές καταστροφές κατέλαβαν σημαντική θέση. Ο Ερντογάν επιθεώρησε την καταστροφή των πλημμυρών στη βόρεια επαρχία Giresun, τους σεισμούς που έπληξαν την ανατολική επαρχία Elazığ και Malatya και τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο Ερντογάν παρευρέθηκε επίσης στις επαρχιακές συναντήσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party). Το επαρχιακό συνέδριο της δυτικής επαρχίας Tekirdağ στις 13 Νοεμβρίου ήταν το τελευταίο πριν διακοπεί η διαδικασία λόγω της ταχείας αύξησης των περιπτώσεων ιών.

.Source