Η παντοκρατία του APOEL Waterpolo συνεχίστηκε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Όταν η APOEL ξεκίνησε το τμήμα ποδοσφαίρου το 2014, ο στόχος ήταν σαφής. Το τμήμα είχε ετοιμάσει ένα πενταετές σχέδιο λειτουργίας μέσω του οποίου οι αρχηγοί του τμήματος πίστευαν ότι θα ήταν επιτυχία.

Το τμήμα επέλεξε τον ορθόδοξο τρόπο – τον σκληρό τρόπο. Είναι μια αύξηση στην υπομονή. Ως εκ τούτου, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία των αναπτυξιακών τμημάτων, έτσι ώστε η υποδομή να βρίσκεται σε σταθερή βάση. Ταυτόχρονα, η APOEL χτίζει την ομάδα ανδρών που θα κυριαρχούσε στην Κύπρο.

Το 2020, η APOEL πιστεύει ότι θα κερδίσει ένα διπλό στη δεύτερη συνεχόμενη κατηγορία ανδρών, το Κύπελλο Κύπρου για τρία συνεχόμενα χρόνια. Οι μπλε-κίτρινοι παίκτες έκαναν τα πάντα στο δρόμο τους και έφτασαν στο διπλό.

Στο πρωτάθλημα, η ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον αήττητο τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου ξεπέρασε εύκολα ΝΟ Λάρνακα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η APOEL είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (205 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (78 γκολ).

Ο αρχιτέκτονας αυτού του σπουδαίου μαθήματος είναι ο προπονητής Ανδρέας Κιτρεώτης, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από την πρώτη μέρα που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το Τμήμα. “Το απαιτητικό έργο της δομής του τμήματος, ο σωστός σχεδιασμός, η υπομονή, η επιμονή, η ανταγωνιστική στρατηγική είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους χτίζεται το κτίριο υδατοσφαίρισης APOEL”, λέει ο προπονητής Ανδρέας Κιτρεώτης.

Το APOEL, με πρωτοβουλία των αρχηγών τμημάτων, δεν περιοριζόταν στις εσωτερικές επιτυχίες. Όπως απαιτεί η ιστορία του Συλλόγου, η ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που συμμετείχε στην ευρωπαϊκή εκδήλωση ανοίγοντας τον ηγέτη της Κυπριακής υδατοσφαίρισης, ανοίγοντας τα «αθλήματα» της ομάδας έξω από το νησί. Η προηγούμενη διεθνής επιτυχία της APOEL ήταν να κερδίσει το 3ο τουρνουά Aquatics Λευκωσίας στην Ολυμπιακή πισίνα Λευκωσίας

Το πενταετές πρόγραμμα που έθεσε το τμήμα δεν περιοριζόταν στην επιτυχία της ανδρικής ομάδας. Το σχέδιο ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα του ιδρύματος απέφερε καρπούς για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το 2020, η APOEL κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία κάτω των 13 ετών, ενώ στην ίδια ομάδα κέρδισε τον τελικό του κυπέλλου, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της επιδημίας. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τις ηλικιακές ομάδες APOEL ήταν η πρώτη στην κατάταξη σε όλες τις άλλες κατηγορίες U18, U16, U14. Η ομάδα U14 προκρίθηκε επίσης στον τελικό του αναβαλλόμενου κυπέλλου

Αυτό το επιτυχημένο μάθημα συνοδεύεται από τον προπονητή επιτάχυνσης των ομάδων Βοηθού Διοικητικού Συμβουλίου της APOEL, Solonas Nikolaou, ο οποίος πίστευε στην ιδέα από την αρχή της δημιουργίας υδατοσφαίρισης APOEL και εντάχθηκε στην ομάδα. Ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας երկու δύο φορές ο MVP Solon Nicolau έσπασε το φράγμα 400 γκολ φέτος με ένα μπλε-και-κίτρινο καπάκι.

Η υδατοσφαίριση APOEL αποχαιρετά το 2020, κερδίζοντας όλους τους τίτλους της χρονιάς, προσβλέποντας στη νέα χρονιά, ώστε να ξεκινήσει νωρίς.

Source