Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών είναι υπεύθυνη … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η ικανότητα των εταιρειών – όχι ο τρόπος με τον οποίο η Επιτροπή έχει παραγγείλει εμβόλια για κοροναϊούς, είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση των εμβολιασμών στην ΕΕ, είναι υπεύθυνος ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Eric Mammer և. Steven De Keismaker.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτή η στρατηγική, δηλαδή η επένδυση σε πολλές εταιρείες, επιλέχθηκε βάσει εντολής που δόθηκε από τους αρχηγούς κυβερνήσεων των 27 κρατών. Ο Eric Mammer εξήγησε ότι τα κράτη μέλη αποφάσισαν πόσα εμβόλια θα αγοράσουν από κάθε εταιρεία, υπενθυμίζοντας ότι η Επιτροπή ενήργησε νωρίς ως επενδυτής, επενδύοντας σε αυτές τις εταιρείες, μεταξύ άλλων, για να ενισχύσει την παραγωγική τους ικανότητα.

Υπενθύμισε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της ΕΕ δεν ξεκίνησε πραγματικά, ότι ήταν σαφές από το φθινόπωρο ότι τα εμβόλια θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020 και ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σταδιακά το 2021. Σημείωσε ότι διαφορετικά η ΕΕ θα παρέχει περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις.

Ο Steven de Keismaker σημείωσε ότι το πνεύμα των διαπραγματεύσεων της Επιτροπής είναι η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και όχι η «τοποθέτηση όλων των αυγών στο ίδιο καλάθι». Τέλος, σε σχέση με τις θρυλικές διμερείς συμφωνίες μεταξύ των «εταιρειών» των κρατών μελών, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε αυτά τα κράτη μέλη.

Πηγή: KYPE

Source