Η περίπτωση του “Γιλή” είναι συγκλονιστική. 20 πυροσβέστες βιάστηκαν για δύο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Στη Γαλλία, το κλίμα είναι τεταμένο καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επανεξετάζει μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από 20 πυροσβέστες ηλικίας 13 έως 15 ετών.

Η 25χρονη λέει τώρα ότι ήταν σε σχέση με έναν από τους δράστες που την βοήθησε σε μια αγχωτική κρίση του 2008. Δέκα χρόνια μετά τα αναφερόμενα περιστατικά, τρεις άνδρες κατηγορήθηκαν για σεξουαλική επίθεση, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να λάβει απόφαση αύριο, Τετάρτη.

Η υπόθεση του “Jul Uli”, όπως το αποκαλούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης – αν και δεν είναι το πραγματικό του όνομα – έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη Γαλλία, απαιτώντας από τον νόμο να επιβάλει όριο ηλικίας, ώστε ένα άτομο να μπορεί να συναινεί σε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση . ενεργούν όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, προκειμένου ένα θύμα να αναφέρει βιασμό, πρέπει να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία, διαφορετικά ο κατηγορούμενος μπορεί να διωχθεί μόνο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ισχύων νόμος ορίζει την ηλικία της σεξουαλικής ωριμότητας στα 15, αλλά δεν υπάρχει όριο ηλικίας κάτω από το οποίο ένας ανήλικος δεν μπορεί να θεωρηθεί επιλέξιμος για συγκατάθεση, πράγμα που σημαίνει ότι ένα παιδί δεν θεωρείται απαραίτητα θύμα βιασμού.

Ο “Jul Uli” ισχυρίζεται ότι ένας πυροσβέστης που ονομάζεται Pierre άρχισε να τον πολιορκεί όταν ήταν 13 ετών, έως ότου αυτός και 19 άλλοι συνάδελφοι τον βίασαν για δύο χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2009, η Πιέρ φέρεται να επισκέφτηκε το σπίτι του θύματος και τη βίασε ενώ η μητέρα της περπατούσε το σκύλο της. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι τον Νοέμβριο του 2009, ο Πιέρ εμφανίστηκε με στολή και μεταφέρθηκε στο διαμέρισμά του, όπου έφτασαν δύο συνάδελφοι και τον βίασαν. Τουλάχιστον τρεις από τους πυροσβέστες ομολόγησαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με ένα έφηβη τότε, αλλά ισχυρίζονται ότι έγινε με τη συγκατάθεσή της. Ο Ili Ili λέει ότι ήταν «φοβισμένος και παράλυτος εκείνη την εποχή». Σύμφωνα με μια έκθεση Guardian, οι άνδρες επισκέφτηκαν το σπίτι της 130 φορές σε δύο χρόνια.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε στην αστυνομία ότι δεν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε. «Έφτιαξα ακόμη και κέικ για τους πυροσβέστες», είπε. Όσο για τον Πιερ, είπε ότι κατά τη γνώμη του “θα είναι ο τελευταίος που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί τον έχει βοηθήσει πολλές φορές να δει πόσο ευάλωτος είναι”. Η υγεία του Ili Ili επιδεινώθηκε μετά τον φερόμενο βιασμό και έπρεπε ακόμη να πάρει αγγειολυτικά φάρμακα. Όταν σταμάτησε τη θεραπεία τον Ιούλιο του 2010, ανέφερε τι συνέβαινε στη μητέρα του, η οποία υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, τρία άτομα έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, αν και οι εισαγγελείς λένε ότι και οι 20 πυροσβέστες πρέπει να καταδικαστούν για βιασμό. Στη Γαλλία, η μέγιστη ποινή για σεξουαλική παρενόχληση είναι επτά χρόνια φυλάκισης και για βιασμό – 20.

Πηγή: iefimerida.gr

Source