“Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή”, δήλωσε ο PD στο μήνυμά του για το νέο έτος.


“Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει τον μετριασμό των μέτρων που ελήφθησαν λόγω της επιδημίας, επειδή κάτι παρόμοιο θα οδηγούσε σε αυστηρότερα μέτρα από άλλες χώρες”, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Στην τηλεοπτική ομιλία του Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε συγκεκριμένα για την επιδημία του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι το 2020 θα είναι ένα από τα πιο καταστροφικά χρόνια στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Σημείωσε ότι σήμερα στην Κύπρο αγωνιζόμαστε να αντέξουμε την πιο επιθετική φάση της επιδημίας, αποφεύγοντας τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από όλες τις χώρες.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η συνολική διευθέτησή μας παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», τονίζοντας ότι «πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων».

Μολυσματικός
————

Αναφερόμενος στην επιδημία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι «προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ζωή των πολιτών, η ασφάλεια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, η έλλειψη αναγνώρισης της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προστασία ευάλωτων ομάδων». της ομάδας. “

Αναφερόμενος στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είπε ότι γνωρίζει ότι μερικοί θα είναι μόνοι χωρίς τους γονείς, τα παιδιά ή τα εγγόνια τους ή ακόμα και τους αγαπητούς τους φίλους. «Αισθάνομαι απολύτως άβολα επειδή περνάω την ίδια δοκιμασία», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ξέρω ότι ως αποτέλεσμα κάποιων γεγονότων, μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερο βάρος και θυσίες. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι «τις επόμενες μέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα για οικονομική υποστήριξη».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνείδησης που διέρχονται δοκιμές με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. Εξέφρασε επίσης τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για όλους τους ήρωες της πρώτης γραμμής. “Όσοι αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να βοηθήσουν όλους όσοι υποφέρουν, να μείνουν δίπλα μας.” “Ευχαριστώ ειλικρινά όλους, ευχαριστώ όλους”, είπε.

Είπε ότι ως ηγέτης που είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει το έλεος και την κατανόηση των ανθρώπων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. “Γνωρίζω ότι οι μήνες δοκιμών συχνά εξαντλούνται από υπομονή, άγχος και κόπωση. “Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση, όπως καταγράφεται, δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα από άλλες χώρες”, είπε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε. “Και θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. “Θυμηθείτε τι λέγεται σε δύσκολες στιγμές, ότι η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή”, είπε.

Σημείωσε ότι «λόγω της επιστήμης, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία, η οποία θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε από το δρόμο της ζωής που μας στερείται. “Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να ελαχιστοποιήσουμε τις ανθρώπινες απώλειες”, είπε.

Κύπρος – Τουρκικές επιχειρήσεις
———————————————–

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η επιβίωσή μας απειλείται όχι μόνο από τον αόρατο εχθρό, αλλά και από την ορατή απειλή στρατιωτικής κατοχής, απειλές από την Τουρκία και παράνομες ενέργειες.

Τόνισε ότι «εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, το κύριο καθήκον μας παραμένει η γενική διευθέτηση του Κυπριακού, το οποίο, θέλω να τονίσω, πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τις εύλογες ανησυχίες των Ελλήνων».

“Ο διακανονισμός, ο οποίος, πρώτον, θα οδηγήσει σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους, αντίστοιχα, τη βιωσιμότητα, θα μας επιτρέψει να συνυπάρξουμε με αμοιβαίο σεβασμό στις συνθήκες προόδου της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας, χωρίς εξωτερική εξάρτηση”, είπε.

“Διαβίβασα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, διευκρινίζοντας την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική βούλησή μου να ξεκινήσω έναν νέο δημιουργικό διάλογο με βάση αυτό που έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής, τη νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα”, είπε.

“Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων”, είπε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν αγνοεί το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είναι υπεύθυνος.

Μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό
—————————————–

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «μία από τις προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτικές δυνάμεις, “εκτός από τις σεβαστές ιδεολογικές διαφορές, θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν το νέο έτος τις πιθανές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους”.

Είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση αναμενόμενων αποτελεσματικών λογαριασμών κατά της διαφθοράς, την ολοκλήρωση της δημόσιας υπηρεσίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, το δικαστικό σύστημα, το εκπαιδευτικό σύστημα, την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος, τη δημιουργία μιας αυτόνομης διοίκησης πολιτισμού και ενός κράτους πρόνοιας. μέσω αναδιοργάνωσης, βελτίωσης – εκσυγχρονισμού μέσω της δημιουργίας του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σημείωσε ότι το κράτος, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο οφείλουν στους πολίτες που «μας εξέλεξαν» για αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source