Η πλήρης μετωπική επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του ελεγκτή. “Αν θέλει …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση έλαμψε έντονα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα σχετικά με 221 πολιτογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό το προηγούμενο καθεστώς, αφήνοντας ατέλειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος έστειλε δήλωση στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναφέροντας ότι η Κύπρος κυβερνάται από τον Πρόεδρο, την κυβέρνησή του, από τον νόμιμα εκλεγμένο λαό της Κύπρου και όχι από τον ίδιο.

Σχολιάζοντας τις δημόσιες εκθέσεις του για την πολιτογράφηση, ο κ. Κούσιος είπε: «Οι επενδύσεις στην ακτή της Αγίας Νάπας είναι χαρακτηριστικές των ξένων επενδύσεων στη ζήτηση. Μια επένδυση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της οικονομίας της χώρας, των εργαζομένων և εταιρειών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή που η οικονομία αντιμετώπιζε χίλια εκατομμύρια προβλήματα λόγω της κατάταξης της κατηγορίας απορριμμάτων πιστωτικών υπομνημάτων της χώρας μας.

Όπως είπε, «Η κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις όπως θα έπρεπε և έχει δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα, καθοδηγούμενη από τα συμφέροντα της χώρας և του λαού և το κοινό καλό, για το οποίο είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές αποφάσεις της.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι “οποιοσδήποτε στο Γραφείο Λογαριασμών που επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκλογές πρέπει να το κάνει απευθείας μέσω της υποψηφιότητάς του. από ειδικά άτομα και πάρτι. “

Τέλος, τόνισε ότι «η Υπηρεσία Ελέγχου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ούτε νομικές συμβουλές ούτε νομική ερμηνεία αποφάσεων, ενεργειών ή κειμένων εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της».

Source