Η πλήρης μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στον ελεγκτή. “Αν θέλει …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση έλαμψε έντονα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για 221 υποθέσεις πολιτογράφησης σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, αφήνοντας συμβουλές για ελαττωματικές διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος έστειλε δήλωση στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναφέροντας ότι η Κύπρος κυβερνάται από τον Πρόεδρο, την κυβέρνησή του, από τον νόμιμα εκλεγμένο λαό της Κύπρου και όχι από τον ίδιο.

Σχολιάζοντας τις δημόσιες εκθέσεις του για την πολιτογράφηση, ο κ. Κούσιος είπε: «Οι επενδύσεις στην ακτή της Αγίας Νάπας είναι χαρακτηριστικές των ξένων επενδύσεων στη ζήτηση. Μια επένδυση άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της οικονομίας της χώρας, των εργαζομένων և εταιρειών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή που η οικονομία αντιμετώπιζε χίλια εκατομμύρια προβλήματα λόγω της κατάταξης της κατηγορίας απορριμμάτων πιστωτικών υπομνημάτων της χώρας μας.

Όπως σημείωσε, “η κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις όπως πρέπει και έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα, καθοδηγούμενη από τα συμφέροντα της χώρας, του λαού, του κοινού αγαθού, στο οποίο είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές αποφάσεις της.”

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια αντεπίθεση. Ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι “όποιος βρίσκεται στο ελεγκτικό γραφείο που επιθυμεί να διεκδικήσει τις εκλογές πρέπει να το κάνει απευθείας μέσω της υποψηφιότητάς του.

Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι «το γραφείο ελέγχου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν περιλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών ή νομικής ερμηνείας αποφάσεων, ενεργειών ή κειμένων».

Source