Η πλατφόρμα Peace and Federal Cyprus ιδρύθηκε στην Αγγλία

Οι Κύπριοι ειρηνιστές που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν ότι ίδρυσαν την Πλατφόρμα Ειρήνης και Ομοσπονδιακής Κύπρου προκειμένου να υποστηρίξουν ενεργά την ειρήνη στην Κύπρο και τον ομοσπονδιακό οικισμό του νησιού.

Μια μεγάλη ομάδα ειρηνιστών στο Λονδίνο, η οποία πραγματοποιεί συχνές συναντήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, ολοκλήρωσε την ίδρυσή τους συμφωνώντας για μια «Διακήρυξη του Ιδρύματος» στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους.

Η Διακήρυξη της Ειρήνης και της Ομοσπονδιακής Κυπριακής Πλατφόρμας, από την οποία εκλέχτηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή οι Ντέρμαν Σαρακόγλου, Ντιρέντς Σζαμπρίς, Μεχμέτ Μαχμούτ και Αρτούν Γκόκσαν, έχει ως εξής:

«Η Ειρήνη και η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Πλατφόρμα είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής και πολιτικής ενότητας ανοιχτή σε όλους, αποτελούμενη από Κύπριους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι βλέπουν την Κύπρο ως πατρίδα τους και συναντώνται στα ακόλουθα ελάχιστα κοινά.

Τα μέλη της Πλατφόρμας Ειρήνης και Ομοσπονδιακής Κύπρου, πραγματοποιώντας διαδικτυακή συνάντηση την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021:

Στην Κύπρο, υποστηρίζει μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή Κύπρο, βασισμένη στην πολιτική ισότητα των κοινωνιών, αποδεκτή από όλες τις κυπριακές κοινότητες.

Πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι συμφωνίες και οι συμβιβασμοί που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μέχρι σήμερα σε διακοινοτικές συνομιλίες.

Πιστεύει ότι η Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρος, η οποία θα συσταθεί στην Κύπρο με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των παραμέτρων του ΟΗΕ, θα συμβάλει σημαντικά στην ειρήνη στην περιοχή και στον κόσμο.

Η πλατφόρμα υπογραμμίζει ότι εναντίον κάθε είδους αυτονομιστικών πολιτικών σχετικά με το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της «λεγόμενης λύσης» των δύο κρατών, που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη από αυτονομιστικούς κύκλους.

Η πλατφόρμα δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δίνει έμφαση στην πίστη των Κυπρίων στην ομοσπονδιακή λύση και να ακούσει τις φωνές των Κυπρίων ειρηνευτικών δυνάμεων, ειδικά σε διεθνείς πλατφόρμες, καθώς και το έργο τους για την Κύπρο.

Η Πλατφόρμα Ειρήνης και Ομοσπονδιακής Κύπρου δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ως αποτέλεσμα μιας σειράς συναντήσεων που ξεκίνησαν το 2020 από μια ομάδα Κυπρίων ειρηνιστών που ζουν στο Λονδίνο. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλους τους Κύπριους ειρηνιστές που πιστεύουν στις παραπάνω αρχές.

Θα δημιουργήσουμε μαζί την ειρήνη. Η ειρήνη στην Κύπρο, ο μόνος τρόπος για όλους τους Κύπριους να ανακτήσουν τη χώρα τους είναι μέσω της Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κύπρου. Αφήστε τη νύφη σας να αυξήσει τον αγώνα μας, αφήστε τη νύφη σας να προστατεύσει πραγματικά τη χώρα μας. Η Κύπρος μας είναι μία. Δεν υπάρχει άλλη Κύπρος. “

Η φωνή του νησιού

Source