Η «πολιτική κυβέρνηση» που ιδρύθηκε από τους αντιπάλους του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ

Ο Lwin Ko Latt, ένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας που ιδρύθηκε κατά της κυβέρνησης της χούντας, έδωσε πληροφορίες για την κυβέρνηση που ίδρυσαν σε συνέντευξη τύπου.

Δηλώνοντας ότι ορισμένες χώρες ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Μιανμάρ, ο Latt είπε: «Έχουμε λάβει θετικές απαντήσεις από ορισμένες δυτικές χώρες και από ορισμένες χώρες που έχουν βιώσει την αραβική επανάσταση στη Μέση Ανατολή» είπε.

Στην έγγραφη δήλωσή του χθες, η Επιτροπή Εκπροσώπου της Εθνοσυνέλευσης (CRPH) ανακοίνωσε ότι δεν θεωρούσαν τη στρατιωτική κυβέρνηση στη Μιανμάρ νόμιμη και ότι ίδρυσαν μια “πολιτική κυβέρνηση” που αποτελείται από εκλεγμένα ονόματα με λαϊκή ψηφοφορία.

Στο υπουργικό συμβούλιο της πολιτικής κυβέρνησης, ο πρώην πρόεδρος της Μιανμάρ Win Myint, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση πριν από το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, ήταν «αρχηγός του κράτους», ενώ ο πρώην de facto αρχηγός της χώρας Aung San Suu Chii διορίστηκε ως «κρατικός σύμβουλος».

Η CRPH, η οποία ιδρύθηκε από μέλη του κοινοβουλίου που εκλέχθηκαν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, ανακοίνωσε την 1η Απριλίου ότι δεν αναγνώρισαν το ισχύον σύνταγμα που έθεσε ο στρατός της Μιανμάρ το 2008.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 728

Από την άλλη πλευρά, στις διαμαρτυρίες ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα και την κράτηση εκλεγμένων κυβερνητικών μελών στη Μιανμάρ, ο αριθμός των θανάτων ως αποτέλεσμα της ένοπλης επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας αυξήθηκε σε 728.

Στην καθημερινή έκθεση που δημοσίευσε η Πολιτική Συλλήψεων Βοήθεια (AAPP), αναφέρθηκε ότι 2 ακόμη θύματα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ενώ η συνολική απώλεια ζωής ενημερώθηκε ως 728, καταγράφηκε ότι κρατήθηκαν 3.000 141 άτομα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΝΜΑΡ

Ο στρατός της Μιανμάρ κατέλαβε τη διοίκηση την 1η Φεβρουαρίου, μετά τους ισχυρισμούς για απάτη στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2020 και την άνοδο της πολιτικής έντασης στη χώρα.

Ο στρατός συνέλαβε πολλούς αξιωματούχους και αρχηγούς του κυβερνώντος κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του de facto αρχηγού της χώρας και της υπουργού Εξωτερικών Aung San Suu Çii, και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο.

Ενώ οι διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας συνεχίζονται στη χώρα, ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται υπό κράτηση συνεχίζουν να δικάζονται σε στρατιωτικό δικαστήριο.

.Source