Η Πορτογαλία παρατείνει τους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας, τους ανεβάζει για Βρετανούς που ταξιδεύουν για βασικούς σκοπούς

Η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε άλλες χώρες που προκαλείται από το COVID-19.

Από την άλλη πλευρά, η χώρα έχει άρει τους περιορισμούς για βασικούς σκοπούς για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

“Η αναστολή πτήσεων με προέλευση ή προορισμό στη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταργείται, μόνο για βασικά ταξίδια – παρόμοια με αυτά που έχουν ήδη συμβεί με πτήσεις από τρίτες χώρες”. διαβάζεται το δελτίο τύπου της κυβέρνησης.

Το νέο μέτρο τέθηκε σε ισχύ στις 16 Απριλίου, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, η Πορτογαλία ανέστειλε την εναέρια κυκλοφορία προς και από το έδαφός της για όλες τις πτήσεις, εκτός από ορισμένες πτήσεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της περιοχής Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και της Ελβετίας. Ωστόσο, η Πορτογαλία ενίσχυσε τους περιορισμούς με άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε δελτίο τύπου που εκδίδουν οι πορτογαλικές αρχές, όλα τα άτομα που εισέρχονται στην Πορτογαλία από τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα όπου το ποσοστό COVID-19 είναι υψηλότερο από 500 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, επίσης γνωστό ως σκούρο κόκκινο κατάλογο, πρέπει να απομονωθούν. για 14 ημέρες σε τοποθεσία που υποδεικνύεται από τις υγειονομικές αρχές. Οι κανόνες ισχύουν για όλα τα άτομα που εισέρχονται στο έδαφος μέσω αεροπορικών ή χερσαίων μεταφορών.

Η σκούρα κόκκινη λίστα περιλαμβάνει επί του παρόντος τις ακόλουθες χώρες: Νότια Αφρική, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Κύπρο, Κροατία, Σλοβενία, Εσθονία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κάτω Χώρες, Πολωνία και Σουηδία.

Η Πορτογαλία επιτρέπει ταξίδια για τους πολίτες των χωρών που αναφέρονται παραπάνω μόνο για βασικούς σκοπούς.

Ομοίως, οι επιβάτες από χώρες με ποσοστό επίπτωσης άνω των 150 περιπτώσεων ανά 100.000 κατοίκους, γνωστοί ως κόκκινη λίστα, υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τις χώρες που περιλαμβάνονται στη σκούρα κόκκινη λίστα.

Η κόκκινη λίστα περιλαμβάνει σήμερα Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ρουμανία και Ελβετία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα βασικά ταξίδια που επιτρέπουν σε ένα άτομο να εισέλθει στην Πορτογαλία περιλαμβάνουν τη διέλευση μέσω της επικράτειάς της, το ταξίδι για επαγγελματικούς σκοπούς, για σπουδές, την επανένωση με άλλα μέλη της οικογένειας και για λόγους υγείας ή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όλα τα άτομα που εισέρχονται στην Πορτογαλία μέσω αεροπορικών μεταφορών πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό PCR ή ταχεία αποτελέσματα δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Τα παιδιά κάτω των 24 μηνών εξαιρούνται από τέτοια μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία αποφάσισαν να επεκτείνουν τους συνοριακούς ελέγχους τους έως τις 3 Μαΐου προκειμένου να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Source