Η ποσότητα εμβολίου στην Τουρκία έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας “είναι https: //covid19asi.saglik.gov.t” σύμφωνα με τα άμεσα δεδομένα που βρίσκονται στη διεύθυνση, Kovid-19 έως το πρώτο μέρος του αγώνα κατά των δόσεων εμβολίου που χορηγήθηκαν ως 12 εκατομμύρια 207 χιλιάδες 83 στις 09.15 , η δεύτερη δόση του εμβολίου 7 εκατομμύρια 793 292 χιλιάδες, έτσι το συνολικό ποσό της δόσης ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης καταγράφηκε σε 3 εκατομμύρια 174 χιλιάδες 795 στην Κωνσταντινούπολη, 1 εκατομμύριο 599 χιλιάδες 758 στην Άγκυρα και 1 εκατομμύριο 355 χιλιάδες 78 δόσεις στη Σμύρνη.

Διαδικασία εφοδιασμού και χορήγησης εμβολίων

Μέχρι τώρα πέρασε 26 εκατομμύρια της ποσότητας εμβολίου που παρέχεται coronavac, προγραμματίζεται να μεταφερθεί στην Τουρκία τον Ιούνιο των 30 εκατομμυρίων εμβολίων biontech.

Η μελέτη της Φάσης 2 έχει ολοκληρωθεί στο εγχώριο εμβόλιο, στοχεύει στη μετάβαση στη Φάση 3 τις επόμενες εβδομάδες.

Ο εμβολιασμός πολιτών ηλικίας 65 ετών και άνω, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκείνων που μένουν σε σπίτια προστασίας και εκείνων που εργάζονται εκεί, που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο του ημερολογίου εμβολιασμού τεσσάρων σταδίων του Υπουργείου Υγείας, έχουν ολοκληρωθεί .

Ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στο δεύτερο στάδιο και ορισμένοι χρόνιοι ασθενείς στο τρίτο στάδιο συνεχίζεται.

Μετά τον εμβολιασμό διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικών ομάδων σε κάθε στάδιο, στο τέταρτο στάδιο, “το εμβόλιο Kovid-19 θα εφαρμοστεί σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν εγκαίρως, αν και είναι η σειρά τους”. Το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό άνω των 40 ετών τον Ιούνιο, με την επιτάχυνση των διαδικασιών προμήθειας.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να εμβολιαστούν μετά το iftar λόγω του Ραμαζανιού.

Source