Η προέλευση του ιού Corona πρέπει να διερευνηθεί στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση του παγκόσμιου τηλεοπτικού δικτύου της Κίνας (CGTN), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Wang Venbin σχολίασε την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι δεν θα δεχτεί τα ευρήματα της αντιπροσωπείας στο Γουχάν, εκτός εάν επιβεβαιωθεί από τις δικές της πληροφορίες.

Υπενθυμίζοντας ότι πολλοί ερευνητές έχουν κάνει προβλέψεις ότι το Covid-19 εμφανίστηκε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ο Venbin δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον πρέπει να υιοθετήσει μια ανοιχτή, διαφανή και επιστημονική προσέγγιση και να επιτρέψει στους εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ να διεξάγουν έρευνα σχετικά με την προέλευση του ιού στις ΗΠΑ.

Αναφέροντας ότι η ανίχνευση της προέλευσης ενός ιού είναι ένα πολύπλοκο επιστημονικό ζήτημα και πρέπει να διεξαχθεί από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, ο Venbin δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της στην Κίνα και στο επόμενο στάδιο, άλλες σχετικές χώρες θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους έρευνα για την προέλευση του ιού.

Το COVID-19 ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ WUHAN

Ο κόσμος ενημερώθηκε για πρώτη φορά για το ξέσπασμα Covid-19 όταν ανέφερε στον ΠΟΥ ότι “μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια άγνωστης προέλευσης” εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubey στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε άτομα που επισκέφτηκαν την αγορά τροφίμων θαλασσινών στο Γουχάν και ο πρώτος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 17 Νοεμβρίου με το παράπονο «αναπνευστικής ασθένειας» του οποίου η αιτία ήταν άγνωστη.

Κατανοήθηκε ότι η ασθένεια που προκάλεσε φλεγμονή των πνευμόνων προκλήθηκε από έναν προηγουμένως άγνωστο τύπο κοροναϊού, ο οποίος προβλέπεται ότι είναι ένας μεταλλαγμένος βήτα κοροναϊός που βρέθηκε σε νυχτερίδες.

Η ΚΙΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η Κίνα απέρριψε προηγουμένως το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την προέλευση του ιού και επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές σε αυτήν τη χώρα, αφού η αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε διεθνή έρευνα για τον ΠΟΥ τον Απρίλιο του 2020.

Αργότερα, μετά την αύξηση της διεθνούς πίεσης, η αντιπροσωπεία που αποτελείται από εμπειρογνώμονες και ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Ρωσία, τις Κάτω Χώρες, το Κατάρ και το Βιετνάμ πήγε για πρώτη φορά στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά επέστρεψε μετά Η κυβέρνηση του Πεκίνου προειδοποίησε ότι δεν ελήφθησαν έγκυρες θεωρήσεις.

Αφού έλαβε τις άδειες, η αντιπροσωπεία, η οποία ήρθε στην πόλη με ιδιωτικό αεροπλάνο στις 14 Ιανουαρίου, κρατήθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αντάλλαξαν πληροφορίες με Κινέζους αξιωματούχους στο Διαδίκτυο.

Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε μελέτες πεδίου στις 29 Ιανουαρίου, εκτός από την αγορά τροφίμων θαλασσινών Wuhan, όπου παρατηρήθηκαν οι πρώτες περιπτώσεις, καθώς και το ολοκληρωμένο περιφερειακό νοσοκομείο Hubey Chinese and Western Medicine, το νοσοκομείο Wuhan Jinyintan, το κέντρο ελέγχου ασθενειών της επαρχίας Hubey και τις ασθένειες των ζώων Τα εργαστήρια Center and Wuhan Virology Institute.

Source