Η προσπάθεια του Borrell μετράει στην ΕΕ – Συγγραφείς

Συχνά φιλοξένησα τον Josep Borrell, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας σε αυτήν τη στήλη.

Πολλοί άλλοι εταιρικοί ηγέτες της ΕΕ και ηγέτες χωρών «λαϊκιστής» αντίθετα με τη ρητορική της Ευρώπης ‘ενότητα’Είναι ένας από τους λίγους ηγέτες που μπορούν να σκεφτούν ρεαλιστικά ότι μένουν μαζί του και τις σχέσεις του με το περιβάλλον του.

Ο Borrell δύσκολος δρόμος μπροστά το 2020 αφού δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Η προσέγγισή του είναι και πάλι ρεαλιστική.

Μπορεί να θεωρηθεί θετικό όσον αφορά την Τουρκία.

Μερικοί άλλοι αξιωματούχοι και ηγέτες της ΕΕ έχουν πέσει ή συνειδητά προτιμήσουν «Αντιπολίτευση στην Τουρκία / φόβος δωροδοκίας» η παγίδα να πέσει κάτω ή να παραμείνει υποχρεωμένη, δείχνοντας την προσπάθεια να είμαστε δίκαιοι προς την Τουρκία · “από ενδιαφέροντα”, των «επιτακτικών» και Τουρκία “γιατί μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του” στοίχημα «ισχυρή μορφή σχέσης»προτείνει.

Όμως, χωρίς να είναι άδικο στην ελληνοκυπριακή διοίκηση εναντίον της Τουρκίας. Για να μην αναφέρουμε την παράνομη επέκταση της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και τις εχθρικές πολιτικές της Γαλλίας και της Αυστρίας.

Πρόοδος «με ελαφριές επισημάνσεις» Παρόλο που η Τουρκία είναι ‘να πετάξω’ και ‘Να τα παρατήσω’ σύνδεση με βήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση ‘κύρωση’ υποδηλώνει «δωροδοκία-καλαμ» Το βλέπω στο χέρι σου.

Για ‘πρέπει’ και ‘απειλητικές’ μετά τη γλώσσα σου “Απλώνουμε το χέρι μας, δεν θα μείνει στον αέρα” θα ήταν ασυνεπές να πούμε.

Κατά τη γνώμη μου, ο Borrell περισσότερο σε αυτά τα ζητήματα – παρά στην ΕΕ. ‘ριζικό’ μπορεί να δράσει?

Όπως έκανε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από μήνες “Επεκτείνουμε το χέρι μας στη συνεργασία με την ΕΕ, δεν πρέπει να παραμείνει στον αέρα” ρητό, “Η Τουρκία είναι η κατεύθυνση της ΕΕ” θα μπορούσε να πάρει την έμφαση του ως παράδειγμα.

Ο Μπόρελ σχετίζεται επίσης με την αντιτρομοκρατική εκστρατεία της Τουρκίας που έχει σταματήσει στη σωστή θέση στη Συρία και τη Λιβύη ‘κρίσιμος’ δεν χρησιμοποίησα εκφράσεις, ‘διαστατικός’ χρησιμοποιημένες εκφράσεις. Δεν μπήκε στο ζήτημα του Καραμπάχ.

Αντιθέτως, τα πολλά θέματα της Τουρκίας ‘επιτυχής’ τονίζοντας ότι παράγει λύσεις, “Παρά την ΕΕ” επιβεβαίωσε ότι το έκανε.

Καθώς η φράση πηγαίνει, «Κοιμόμαστε με τον Oruç Reis και σηκώνουμε τον Barbarossa Hayrettin Pasha στις Βρυξέλλες είπε.

Στην Ευρώπη “Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Τουρκία, αντίθετα πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα και ισχυρότερη σχέση. Επιβεβαιώνει όμως την αδικία που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Τουρκία και ξέρω ότι δεν θέλετε λύσεις. Ας συνεχίσουμε την πολιτική «καρότο και ραβδί» χωρίς να πούμε πάρα πολλά, αλλά χρειαζόμαστε μια θετική ατζέντα » έδωσε το μήνυμα.

στην Τουρκία «Πρέπει να πείσουμε την Ευρώπη να μην ξεφύγει από την ΕΕ, να με υποστηρίξει. Μην με παίρνουν τα λόγια μου. Το λέω ξανά τώρα, ό, τι περιμένουμε από την Τουρκία, αλλά θα κάνουμε το βήμα. Ας μπει πρώτα στη θετική ατζέντα “ είπε.

Με την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο «θετική ατζέντα»Ως δημοσιογράφος που νοιάζεται? Σημείωσα τις θετικές πτυχές των μηνυμάτων του Borrell:

“Η ΕΕ, η Τουρκία και δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην ήπειρο, εκτός εάν μπορέσει να βρει τη σωστή ισορροπία στις σχέσεις με τη Ρωσία”.

“Η Τουρκία στάλθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο” Oruc Reis “και τα ονόματα των σκαφών που αναφέρονται στις Βρυξέλλες” Barbaros Hayrettin Pasha “γίνονται καθημερινά.”

“Η Τουρκία, από την Ανατολική και τη Βόρεια Αφρική έχει ενισχύσει τις περιφερειακές σχέσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Λιβύη, τη Συρία και η συμμετοχή της ΕΕ ως ασυμβίβαστης με τα συμφέροντα” ερμηνεύτηκε “.”

“Η Τουρκία έχει γίνει μια περιφερειακή δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη και δεν έχει αμφισβητηθεί η επιτυχία. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι συμβατές με τη διεθνή ατζέντα της Τουρκίας για τα συμφέροντα και τις μεθόδους της ΕΕ, επίσης, δεν τους αρέσει η ΕΕ. “

“Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο σε αυτά τα θέματα με την Τουρκία για την καθιέρωση ενός βαθιού και έντιμου διαλόγου, χωρίς αμφιβολία ότι η Τουρκία απαιτείται επίσης να ανταποκριθεί σε αυτήν. Χαίρομαι που (Πρόεδρος Ερντογάν) δήλωσε ότι η ΕΕ είναι στρατηγικός στόχος. Οι σχέσεις δεν μπορούν να είναι μονόδρομες. Η ΕΕ πρέπει επίσης να αποδείξει ότι θα δεχτεί την Τουρκία ως μέλος της οικογένειας. “

«Πρέπει να βγούμε από την αρχή και να επιστρέψουμε στην αρχή της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης. μια ισχυρή σχέση με την Τουρκία θα συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα της ΕΕ. Ομοίως, η Τουρκία είναι δύσκολο να βρει έναν καλύτερο εταίρο από την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση σε αυτό. “

«Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας. Η ΕΕ ελπίζει να επεκτείνει το χέρι του για να κρατήσει την Τουρκία. Είμαι έτοιμος να μιλήσω για τη θετική ατζέντα μας με την Τουρκία. “

«Προχωρούμε είτε προς μια αμοιβαία επωφελής ατζέντα είτε υποφέρουμε τις συνέπειες των αμοιβαίων παρεξηγήσεων».

Η ΕΛΛΑΔΑ Περπατάει προς το Τείχος

από την Τουρκία στην ΕΕ «θετική ατζέντα» και ενώ οι ανώτατες διευθυντικές αρχές της ΕΕ και χώρες μεσολαβητές όπως η Γερμανία αναπτύσσουν αυτήν την κατανόηση, την Ελλάδα ‘Τάση’ συνεχίζει τη στρατηγική του.

Την περασμένη εβδομάδα, 15 περιοχές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των αποστρατικοποιημένων νησιών. «πεδίο πρακτικής» Ανακοινώθηκε.

Επιπλέον, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή για ένα μήνα …

Απλώνεται στο Αιγαίο και καλύπτει ένα τεράστιο έδαφος στην Ανατολική Μεσόγειο. ‘Κλείσε’ λένε.

Θα είναι σε θέση να το κλείσει, φυσικά όχι.

Αλλά αυτή είναι η απόπειρα …

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι είχε αυξήσει την υφαλοκρηπίδα στο δυτικό Ιόνιο Πέλαγος, στο οποίο είχαν επίσης δικαίωμα η Ιταλία και η Αλβανία, στα 12 μίλια!

Η Ιταλία μπορεί να μην είναι πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει γη στο μεταξύ και δεν διασχίζει τη μεσαία απόσταση.

Αλλά η Αλβανία είναι αντιδραστική, καθώς θα εμποδίσει την έξοδο από την Αδριατική!

Ομοίως, αυτό είναι πρόβλημα για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σερβία.

Η Ελλάδα πλησιάζει όλο και περισσότερο το τείχος με τον χαλασμένο επεκτατισμό της.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ήταν στην ατζέντα μου για πρώτη φορά πριν από χρόνια, ενώ ταξίδευα σε μια αφρικανική χώρα. «κάρτα εμβολιασμού»

Επί του παρόντος ταξιδεύει στην Αφρική και σε ορισμένες χώρες της Άπω Ανατολής ‘κίτρινος πυρετός’ και ‘ελονοσία’ Σας ζητείται να εμβολιαστείτε κατά των μολυσματικών ασθενειών όπως και να λάβετε την κίτρινη κάρτα εμβολιασμού.

Αυτή η κάρτα δεν ζητείται συνήθως κατά την είσοδο σε αυτές τις χώρες ή αργότερα σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, εάν δεν το εμφανίσετε όταν σας ζητηθεί, ενδέχεται να απορριφθούν τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Με άλλα λόγια, για ορισμένες χώρες ήδη «διαβατήριο εμβολιασμού» Μπορεί να ειπωθεί.

Η επιδημία του κορανοϊού εξισορρόπησε τις χώρες από πολλές απόψεις, τώρα κάρτα εμβολιασμού ‘σφαιρικός’ μετατρέπεται σε εφαρμογή.

Η εφαρμογή κώδικα QR έχει ήδη ξεκινήσει για αυτό.

Συζητείται επίσης η επεξεργασία πληροφοριών εμβολίου στο διαβατήριο.Source