Η προσφορά της Nova Resources ανυψώνει για την Kaz Minerals στα 780p ανά μετοχή

Nova Πόροι είπε την Πέμπτη ότι έχει αυξήσει την προσφορά του για Kaz Minerals στα 3,7 δισ. λίρες, ή 780 πόντους ανά μετοχή, αφού η εταιρεία χαλκού απέρριψε μια προηγούμενη προσφορά 640 π.

Η Nova – η οποία ανήκει στους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Kaz, τον πρόεδρο Oleg Novachuk και τον διευθυντή Vladimir Kim – έκανε την αρχική της προσφορά για το 61% της εταιρείας που δεν έχει ήδη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Ωστόσο, απορρίφθηκε από ορισμένους από τους μειοψηφούντες μετόχους της Kaz, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αντικατοπτρίζει την εύλογη αξία και τις προοπτικές του ομίλου.

Η γλυκαντική προσφορά έχει προταθεί ομόφωνα από την ανεξάρτητη επιτροπή του Kaz Minerals.

Ο Novachuk είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ανεξάρτητη επιτροπή της Kaz Mineral σχετικά με τους όρους μιας συνιστώμενης συναλλαγής που αναγνωρίζει το μεταβαλλόμενο προφίλ κινδύνου της επιχείρησης.

“Αυτή η αυξημένη προσφορά αντιπροσωπεύει μια πολύ ελκυστική απόδοση για τους μετόχους της Kaz Minerals, διασφαλίζοντας ότι έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν σε μετρητά την αξία της επένδυσής τους σε μια συναρπαστική αποτίμηση”.

Μεσίτης Ελεύθερος είπε ότι η νέα προσφορά ήταν “σχεδόν αποδεκτή”.

Ο αναλυτής Ben Davis σημείωσε ότι προσφέρει ένα ασφάλιστρο 9% στην αμετάβλητη εκτίμηση τιμής μετοχής του μεσίτη των 717p, όπου οι μετοχές θα διαπραγματεύονταν επί του παρόντος εάν δεν υπάρχει προσφορά.

«Υπήρξε φωνητική αντιπολίτευση, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 13% των μετοχών έναντι της κοινοπραξίας υποβολής προσφορών που ελέγχει το 49%, οι οποίοι πιέζουν για υψηλότερες προσφορές και θα μπορούσαν θεωρητικά να σημειώσουν περαιτέρω αύξηση.

“Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι αξίζει τον κίνδυνο αποτυχίας της προσφοράς και την πρόκληση της χρηματοδότησης της Baimskaya.”

Το Baimskaya είναι ένα έργο χαλκού στη Ρωσία.

Η Liberum, η οποία βαθμολογεί το απόθεμα σε «κράτημα», αύξησε τον στόχο τιμών της στα 780p από 700p.

.Source