Η πρόταση του ΑΚΕΛ επικεντρώνεται στην πολιτική ισότητα, την εκ περιτροπής προεδρία και τις θετικές ψήφους

πανό61

Αναφέρθηκε ότι η πρόταση δύο αξόνων του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού προς τον Ελληνοκύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ληφθούν στο Κυπριακό από τώρα και στο εξής, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ισότητας, της εκ περιτροπής προεδρίας και της θετικής ψηφοφορίας, και η προσέγγισή του σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης του ζητήματος φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Φιλελεύθερου, η πρόταση του ΑΚΕΛ βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο που ορίζεται μέσω μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και σε μια αναφορά στην Κοινή Δήλωση Ero Anlu-Anastasiadis του 2014, στο πλαίσιο Guterres του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Crans Montana και στις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. πράξη. Η πολιτική ισότητα είναι επίσης ο κύριος άξονας.

Η πρόταση «παρέχεται μέχρι τώρα. Σημειώνεται ότι επικρατεί η πολιτική ισότητα και ιδιαίτερα οι ενεργητικές προσεγγίσεις συμμετοχής »και ως εκ τούτου αναφέρεται στην« εκ περιτροπής προεδρία με σταυρωτές και σταθμισμένες ψήφους και θετική τουρκοκυπριακή ψήφο στις αποφάσεις που θα ληφθούν από το συμβούλιο των υπουργών ».

Αναφέρεται ότι η πρόταση είναι “έτοιμη να κάνει προτάσεις γεφύρωσης (φυσικά από το ΑΚΕΛ) σχετικά με τα αερομεταφερόμενα θέματα στο πλαίσιο Guterres με στόχο την επίτευξη στρατηγικής αμοιβαίας κατανόησης (σύμφωνα με την εφημερίδα, στρατηγική συμφωνία ή ενδιάμεση συμφωνία)”.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η πρόταση τόνισε την ανάγκη επιβεβαίωσης της σύγκλισης που επιτεύχθηκε για τις θαλάσσιες περιφέρειες ως ομοσπονδιακή αρχή το 2008-2012, και επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων μπορεί να διαπραγματευτεί μετά την επίτευξη «στρατηγικής αμοιβαίας κατανόησης». “Οι τεχνικοί και οικονομικοί όροι πρέπει να είναι επωφελείς” bulunularak για να περιγράψουν “τη λήξη ενός αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία”, αφού συμφώνησε επίσης για το Κυπριακό, ενδέχεται να υπάρχουν προτάσεις, ότι η Τουρκία διατηρείται ξεχωριστή από τις συζητήσεις περιορισμού του Υπουργείου Παιδείας, όπως φαίνεται. “

Source