Η πτώση των τιμών του χρυσού συνεχίζεται … Η μεγαλύτερη απώλεια τους τελευταίους 2 μήνες

Η πτώση των τιμών του χρυσού συνεχίζεται ... Η μεγαλύτερη απώλεια τους τελευταίους 2 μήνες

Ενώ οι τιμές του χρυσού ολοκληρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα με απότομη πτώση, η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με τη σκληρότερη πτώση σε δύο μήνες. Ο χρυσός, ο οποίος αυξήθηκε κατά 3 τοις εκατό την περασμένη εβδομάδα, μειώθηκε απότομα την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας και ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών, ο οποίος θεωρήθηκε το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο, έσπασε.

Η πτώση των τιμών του χρυσού συνεχίζεται ... Η μεγαλύτερη απώλεια τους τελευταίους 2 μήνες

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση τους τους τελευταίους δύο μήνες καθώς το δολάριο ανατιμήθηκε και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν

Το δολάριο αυξήθηκε από το πιο αδύναμο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια καθώς ο τόκος σε άτοκη περιουσιακά στοιχεία μειώθηκε με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Εκτός από την παγκόσμια οικονομία, η οποία υπέφερε σημαντικά λόγω της επιδημίας, με την ανακοίνωση μεγάλων πακέτων τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις, ο χρυσός έκλεισε το 2020 με 24% κέρδος. Αλλά μετά την εξάπλωση των ειδήσεων για το εμβόλιο, μείωσε επίσης τα κέρδη του.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα δοθούν τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αυξηθούν οι άμεσες πληρωμές.

Μετά την άνοδο σχεδόν 3% την περασμένη εβδομάδα στα 1.960 δολ. Η ουγγιά, οι τιμές του χρυσού σημείωσαν απότομη πτώση, κλείνοντας την εβδομάδα στα 1.840 δολ. Η ουγγιά με απώλεια 2,62%.

Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.832,48 δολ. Η ουγγιά, ξεκινώντας τη νέα εβδομάδα με πτώση 0,90 τοις εκατό.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source